Állatok, amikért egy világ rajong

Pandák, jegesmedvék, oposszumok, amik az internetnek hála, még az embereknél is népszerűbbek lettek.

A közösségi média tényleg mindenkié. Olyannyira, hogy ma már az sem meglepő, hogy a Facebookon vagy a Twitteren az állatok is tömegével regisztrálnak és posztolgatnak. Sőt! Néhányuk időközben igazi celeb lett és több követőt, rajongót gyűjtött, mint néhány ember. A jegesmedvék, a fókák és a lámák saját oldala ráadásul nem csak vicces, de nemes célt is szolgál: az állatvédelemre igyekszik felhívni a figyelmet.

A webes celebállatkák közül talán az egyik legnépszerűbb volt Knut, a tündéri német jegesmedve, ami a közelmúltban pusztult el. Életét az interneten is ezrek követhették nyomon, összesen 24 ezer rajongót gyűjtött össze. De világhírű lakóval nemcsak a berlini állatkert büszkélkedhet: a lipcseieket például egy kancsal kis oposszum, Heidi tartja lázban. Élőben és az interneten is egyaránt nagyon népszerű, mindennapjait 326 ezer rajongó követi nyomon nap mint nap.

Hasít Paul, a jóspolip oldala is: a polip, aki a foci-világbajnokságon vált világhírűvé azzal, hogy jól tippelte a németek meccseinek végeredményét, 2010. októberében pusztult el, ám Facebook oldalán továbbra is 30 ezernél is több rajongója emlékezik rá.