Csúcsfogyasztó: jól sikerült dizájnú mobilok

Szárnyával csapkodó pillangó, dupla operációs rendszerű mobil és Braille-írásos készülék, sorakoznak a változatos mobilos ötletek.

A limitált szériás LeDix Origine egy mobiltelefon és egy karóra ötvözete. Titánium házban elefántcsont berakások díszelegnek az elegáns mobilon. A gyártó, a nem éppen hétköznapi nevű Celsius X VI II szerint a műremekük egy szárnyát billegető pillangóra hasonlít leginkább.

Az okostelelfonokban jeleskedő HTC egy olyan megoldásra gondolt, miért ne lehetne egy mobil operációs rendszerét is megduplázni ezzel akár Androidos, akár Windowsos telefon környezetben kezelhetővé tenni.

Az LG készüléke akárcsak egy Nintendo DS kinyitva máris hordozható játékkonzolként funkciónál. A telefon külsején kaptak helyet a kezelőszervek a telefon számára, míg kinyitva működtethető az érintőképernyőn keresztül a játék üzemmód.

—- Braille sms —-
A hagyományos mobilokon általában az 5-ös gombon van egy kis pöcök, hogy ehhez viszonyítva lehessen tudni a gombok elhelyezkedését. Ennek az egyszerű megoldásnak köszönhetően akár a gyengén látók is tudnak sms-ezni is. A nehézség inkább, hogyan olvassák el. A megoldás egy olyan készülék, amelyen több ezer apró tüske változtatja meg a telefon felületét.

Az S-Vision mobilja kifejezetten a sokat prezentáló üzletembereknek készült. A mobil oldalán egy integrált LED-fényű projektor kapott helyet.

Címkék: csúcsfogyasztó