Ma jelenik meg Obama gyerekkönyve

Az Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters (Rólad énekelek: levél lányaimnak) 13 olyan amerikait mutat be, akik példaként állíthatóak a legfiatalabbak elé.
Kapcsolódó cikkek

A könyv negyvenoldalas, és hároméves kor felett ajánlják a gyermekeknek. A borítóján az Egyesült Államok elnökének gyermekeiről, Maliáról és Sasháról mintázott két figura látható a család Bo nevű kutyájával.

A történetekben Obama olyan hírességek életét dolgozza fel, mint George Washington első amerikai elnök, a kosaraslegenda Jackie Robinson vagy Georgia O’Keeffe festőnő.

Obama még illinoisi szenátorkodása idején, 2008-ban írta meg a történeteket, igaz, eredetileg a gyermekkoráról akart könyvet írni.

A könyv kiadója igencsak optimista a várható eladásokat tekintve, hiszen félmillió példányt nyomtattak ki belőle. A várakozások alapjául az szolgálhat, hogy Obama két, korábban megjelent könyve, a Dreams From My Father (Álmok apámtól) című memoár, valamint a The Audacity of Hope (Vakmerő remények) egyaránt bestseller lett Amerikában.

A Rólad énekelek bevételei egy olyan jótékonysági alapítvány számlájára kerülnek, amely háborús sérültek és hősi halottak gyermekeit támogatja.

AJÁNLOTT LINKEK:
Gyerekkönyvet írt Obama (Velvet)
Obama gyerekkönyvben fejleszti az amerikai öntudatot (divany.hu)

Címkék: barack obama