A rétisastól a kovamoszatig

A gemenci erdő biológiai sokféleségét mutatja be diákoknak Európa legnagyobb ártéri erdejét kezelő Gemenc Zrt. az Európai Erdők Hetén.

Az országos program keretében, október 11. és 15. között kirándulásokat, vadmegfigyelést szerveznek Szekszárd környéki iskolák számára. Az öt nap alatt várhatóan 600-700 diák vesz részt a gemenci programokon.

A gemenci erdei vasúton és a tanösvényeken gyalogos kirándulások alkalmával a diákok megismerhetik a Duna, a holtágak, ligeterdők élővilágát, a pörbölyi ökoturisztikai központhoz közeli vadlesen az erdő nagyvadjait, a gímszarvast és a vaddisznót, a madármegfigyelő toronyból a madárvonulást is megfigyelhetik.

Ezúttal nem elsősorban a különlegességeket kívánják megmutatni, hanem az a cél, hogy a gyerekek lássák, mennyi mindenre érdemes figyelni a gemenci erdőben a rétisastól a kovamoszatig. Ezért élményszerűen nem csak nagyvadakról, madarakról, hanem gombákról, rovarokról, mikroszkopikus élőlényekről is szó esik a programokon.

Az erdők hetének hazai sorozatának keretében országszerte 32 erdei iskolában több mint száz programot hirdettek gyerekeknek. A XIV. Európai Erdők Hetét 1997 óta rendezik meg; miután 2010 a biodiverzitás nemzetközi éve, a magyarországi programok középpontjában az erdők biológiai sokfélesége áll.

Címkék: