Elfogyott a Werder a Samp elleni visszavágóra

A Werder Bremen óriási feladat előtt áll. Az észak-németek majdnem teljes csapattal 3-1-re verték a Sampdoriát a Bajnokok Ligája pótselejtezőjének első felvonásán, Genovában azonban a „fakón” a sor.

A Werder Bremen ugyan 3-1-re legyőzte a Sampdoriát a BL selejtezőjének első felvonásán, a visszavágóra azonban igencsak nehéz helyzetbe került.

A védelemből a brazil Naldo dőlt ki hosszabb időre, a középpályáról a Madridba távozó Mesut Özil már az első találkozón sem játszott, viszont az influenzás Aaron Hunt is hiányzik. Immár a csatársor is foghíjas: a portugál Hugo Almeida megsérült.

A portugál válogatott támadó izomsérülést szenvedett a Hoffenheim elleni, 4-1-re elvesztett német bajnokin, s bár a húzódása nem olyan súlyos, a brémai csapatorvosok kizárták annak lehetőségét, hogy pályára lépjen a genovai Luigi Ferraris stadionban.

„Pontosat még nem tudunk. Vagy az izma zúzódott, vagy egy apróbb beszakadás kínozza. Felépülésére azonban nem maradt elég idő” – vallotta be az újságíróknak nyilatkozó Thomas Schaaf vezetőedző.

Az első mérkőzésen Özilt hellyel-közzel pótolni tudó Hunt vírusos megfázás miatt maradhat ki a Werder utazó keretéből, a Bild szerint a német válogatott futballista ugyanakkor a hétvégi bajnokira esetleg felépülhet.

Az egészséges játékosok már a genovai visszavágó lázában égnek, a perui Claudio Pizzaro szerint a sérültek és betegek ellenére a brémai keret van olyan erős, hogy – a 3-1-es első meccs függvényében – állva maradjon.

„Pazzini szépítő találata nem jött jókor, de akkor is előnyből rajtolunk, s a 3-1-nem egy rossz eredmény. Hiszek abban, hogy továbblépünk. A Hoffenheim elleni súlyos vereségből tévedés lenne kiindulni. Más a Bundesliga, más a Bajnokok Ligája, másak a motivációs tényezők. Viszont négy gólt kapni igencsak kellemetlen, még egy bajnokin is.”

A Werder várható kezdőcsapata: Wiese – Fritz, Mertesacker, Prödl, Pasanen – Frings, Bargfrede, Borowski (Wesley), Marin – Arnautovic, Pizarro

Címkék: foci