Vb-morzsák: Anelka hírzárlata

A francia támadó klubja, a Chelsea utasítására csak a vb után nyilatkozik a sajtónak. Észak-Koreában még egy 7-0-s vereségből is tanulságot szeretnének levonni, míg Dunga azon morfondírozhat, kivel helyettesítheti Kakát.

Észak-Koreában nem csüggednek
A portugáloktól elszenvedett 7-0-ás vereség ellenére nem csüggednek az észak-koreai emberek.

A KNDK egyik futballcsapata, a Kigvancsa játékosai közölték: az eredmény miatt csalódottak, azonban a meccsből, illetve a tornából tanulni kell.
“A fejlődésre kell összpontosítanunk. Ha lesz még esélyünk találkozni a jövőben a portugál válogatottal, megpróbáljuk legyőzni őket” – jegyezte meg a gárda csatára, Szon Csung Il.

Dunga sokféle módon pótolhatja Kakát
Az eltiltott Kaká pótlására számos lehetősége van Dungának, a brazil válogatott szövetségi kapitányának. A madridi az Elefántcsontpart elleni mérkőzésen kapott piros lapot, így ki kell hagynia a portugálok elleni csoportmeccset. Kaká helyettese lehet a csere Julio Baptista, valamint Dani Alves, Ramires, Kleberson, illetve az is megoldás lehet, hogy Robinho a középpályán kap helyet.

Anelka csak a torna után szólal meg
Csak a vb után kommentálja a francia válogatottnál kitört botrányt Nicolas Anelka, akit szombaton hazaküldtek Dél-Afrikából. A 31 éves csatárt klubja, a Chelsea utasította sajtócsendre. Az Európa-bajnok játékos a mexikóiaktól elszenvedett csütörtöki vereség szünetében szólalkozott össze Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, és durva hangnemben reagált a szakvezető rá vonatkozó kritikájára.
“Arra kérték, hogy várjon, amíg lecsillapodnak a kedélyek” – mesélte kedden testvére, Claude Anelka.

Megnőtt a fogadói kedv
A vbövezte fogadási láz, illetve a hónapok óta halmozódó ötöslottó-nyeremény miatt tizenkilenc éves történetének eddigi legeredményesebb hetét zárta vasárnap a Szerencsejáték Zrt. A céghez a múlt héten – a kaparós sorsjegyeket nem számolva – mintegy 3,75 milliárd forintnyi árbevétel folyt be, elsősorban az ötöslottó és a foci-vb miatt csúcson járó sportfogadások révén. Ötös lottóra a múlt héten 1,370 milliárd forintot költöttek a játékosok, Tippmixre pedig minden korábbinál többet, 1,060 milliárd forintot.

Címkék: foci-vb 2010