Lendületben a Videoton, kínlódott a Loki

A Videotonnak nem okozott gondot a Lombard FC Pápa legyőzése a Soproni Liga 18. fordulójában, a listavezetőt üldöző Debrecen ugyanakkor kínlódva nyert a vendég Budapest Honvéd ellen.

A Pápa könnyű préda volt a tavasszal még hibátlan Videoton számára, amely zsinórban ötödik bajnoki mérkőzését úszta meg kapott gól nélkül. A szombati két Vidi-találaton osztozó Alves és Nikolics egyaránt 12-re növelte a szezonbeli góljai számát, előbbi egy kontraakció végén lőtt higgadtan a rövid sarokba, utóbbi pedig egy előrevágott labdát helyezett a kapu bal oldalába. A Kaposvárról igazolt Nikolics – aki gólja és gólpassza mellett még egy ziccert is elhibázott – zsinórban második bajnokiján volt eredményes.

Akárcsak a paksi Tököli, a Vasasban játszó Hrepka pedig valamennyi tavaszi fordulóban betalált – összesen négyszer. A nevezettek csapatai megosztoztak egymással a pontokon, a Paksnak ugyanis mindkétszer volt válasza a vendég angyalföldi együttes góljaira. A Hidegkuti Stadionban, a Szombathelyi Haladás látogatása során érintetlenek maradtak a hálók, ami egyben azt is jelenti, hogy az MTK még nyeretlen tavasszal, három meccsen mindössze két pontra és egy szerzett gólra futotta az erejéből.

Hullámvölgyben az MTK (MTI)

Az Újpest-verők csatájából a Győr jött ki győztesen, Alekszidze korai góljával 1-0-ra verte a vendég Kecskemétet. A Zalaegerszeg az előző heti, Ferencváros elleni meccshez (3-3) hasonlóan hátrányból állt talpra, s szerzett egy pontot. A múlt héten szintén eredményes Pavicevics találatával alakult ki az 1-1-es végeredmény Kaposváron.

A Debrecen tapad a Videotonra, ismét két pontra csökkentette a különbséget, miután 2-1-re legyőzte a vendég Honvédot. A Loki ugyan már a második percben megszerezte a vezetést – Feczesin használta ki, hogy a vendégek kapusa és egyik védője egymásnak rohant egy beívelés során -, ám az ebből fakadó lélektani előnyt nem tudta kihasználni, mi több, feljött, helyzeteket dolgozott ki, majd megérdemelten egyenlített a Honvéd.

Sokáig nem változott jelentősen a játék képe a második félidőben sem – a szervezetten futballozó fővárosiak nem engedték kibontakozni a debrecenieket -, egy Rudolf-villanás azonban elég volt a hazai sikerhez: a nyáron Olaszországba igazoló válogatott csatár remek kiugratása után Coulibaly megszerezte a címvédő győztes gólját. A Honvédnak hiába akadtak később még lehetőségei, másodszor már nem tudott egyenlíteni.

Soproni Liga, 18. forduló:
Paksi FC-Vasas 2-2 (0-1)
Gól: Tököli (52.), Kiss T. (76.), ill. Hrepka (43.), Divics (69.)

MTK Budapest-Szombathelyi Haladás 0-0
Kiállítva: Szabó Á. (83., MTK)

Videoton FC-Lombard FC Pápa 2-0 (1-0)
Gól: Alves (11.), Nikolics (55.)
Kiállítva: Dlusztus (80.), Abwo (90., mindkettő Pápa)

Győri ETO FC – Kecskeméti TE-ERECO 1-0 (1-0)
Gól: Alekszidze (11.)

Kaposvári Rákóczi-ZTE FC 1-1 (1-0)
Gól: Gujics (5.), ill. Pavicsevics (50.)

DVSC-TEVA – Budapest Honvéd 2-1 (1-1)
Gól: Feczesin (2.), Coulibaly (72.), ill. Abraham (24.)

Pénteken játszották:
Ferencváros-Nyíregyháza 0-0

Vasárnap:
Újpest FC-Diósgyőri VTK, 17:30

Címkék: foci