Játék nélkül nyert az Inter – videó

A Roma és a Milan gól nélküli döntetlennel játszott a listavezető Inter kezére, a Juventus Firenzében javított idei nem túl hízelgő mérlegén.

A Roma hazai környezetben gólnélküli döntetlent játszott a Milannal a Serie A 27. fordulójának szombat esti rangadóján. Habár a két csapat még akár a bajnoki címért is versenyben lehetne, egyik sem kockáztatott sokat a kifejezetten kevés helyzetet hozó, olykor unalmas összecsapáson.

A győzelemhez a Flamini által a középpályát uraló vendégek álltak közelebb, az első negyedóra kivételével remekül futballozó Ronaldinho Borriellóval és – Pirlo közreműködésével – Huntelaarral is majdnem gólt rúgatott. Szünet után Flamini, majd ismét Borriello következett, a rómaiak játéka azután került ismét közel azonos súlycsoportba, hogy Ranieri Tonit is pályára küldte.

Roma-Milan – összefoglaló:

A válogatott támadó több szabadrúgást is kiharcolt a milánói védők rovására, majd a hajrában Vucinic is meglépett, de hiába ívelt tökéletesen Pizarro, a montenegrói fejese célt tévesztett. A lombardok részéről Beckhamé és Huntelaaré, a rómaiakéról a mindvégig az ellenfél támadóival küzdő Riiséé volt az utolsó szó – mindhárman rontottak, különösen a norvég volt peches, hisz bombaerős löketét Abbiati alig piszkálta ki.

Firenzében két jobb formát is látott együttes csapott össze, s a hetet – szakvezetője, Alberto Zaccheroni szerint – kőkeményen végigedző Juventus már a 2. percben megalapozta győzelmét. Diego használta ki a lescsapdát, majd egy lövőcsellel becsapta Freyt.

Fiorentina-Juventus – összefoglaló:

A torinóiak ingatag védelme a 32. percben összehozta az egyenlítő találatot – Manninger és De Ceglie egymásra várt, ebből Marchionni profitált – de a hajrában a sokat kritizált Grosso Diego és Sissoko összjátéka után egy lapos lövéssel kiharcolta a győztes találatot.

serie A, 27. forduló

Roma-Milan 0-0
Olimpico, 61 ezer néző. Vezette: Tagliavento
Roma: Julio Sergio – Cassetti, Burdisso, Juan, Riise – De Rossi, Pizarro – Taddei, Perrotta, Baptista (Toni, 58.) – Vucinic.
Milan: Abbiati – Bonera, Nesta, Thiago Silva, Antonini (Abate, 71.) – Flamini (Beckham, 72.), Pirlo, Ambrosini – Huntelaar, Borriello (Inzaghi, 79.), Ronaldinho.

Fiorentina-Juventus 1-2 (1-1)
Artemio Franchi, 38 ezer néző. Vezette: Damato
Gól: Marchionni (32.), illetve Diego (2.), Grosso (69.)
Fiorentina: Frey – Comotto (De Silvestri, 79.), Felipe, Natali, Gobbi – C. Zanetti (Keirrison, 73.), Montolivo – Vargas (Bolatti, 57.), Jovetic, Marchionni – Gilardino
Juventus: Manninger – Zebina, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie (Grosso, 46.) – Sissoko (Poulsen, 75.), Felipe Melo, Marchisio – Diego, Candreva – Trezeguet (Iaquinta, 72.)

Az élcsoport:
1. Inter 58 pont (26 mérkőzés), 2. Milan 55, 3. Roma 52, 4. Juventus 44, 5. Palermo 43 (26 mérkőzés), 6. Napoli 41 (26), 7. Sampdoria 40 (26)

Címkék: foci