Parádézott a Real, megizzadt a Barca – videó

Folyatódik a páros vetélkedő a spanyol bajnokságban: az üldöző Real Madrid és a címvédő Barcelona is győzelemmel tudta le a 24. fordulót.

Időben elsőként a Real Madrid igyekezett feladni a leckét a bajnoknak – a fővárosiak Teneriféről távoztak három ponttal, s ezúttal a mutatott játékra sem lehetett panasz.

A házigazdák ugyan merész felállással és bátor játékkal próbálták meglepni a madridiakat, ám a kontrákra spekuláló nagycsapat két Higuaín-találattal könnyed előnyt szerzett – még a szünet előtt. Ayoze ugyan fejjel szépített, ám Kaká, majd büntetőből Ronaldo eldöntötték a mérkőzést, a hajrában Raúl egy lehervadt csapat ellen állította be a végeredményt.

A Real növekvő potenciálját mi sem jelzi jobban, hogy az elismerten erős kezdőcsapat mellett a padról beugró játékosai is remek formát mutatnak. A portugál büntetője előtt ugyanis Van der Vaart harcolta ki a szituációt (Luna csak kézzel tudott szerelni), míg az utolsó gól a két friss erő, a holland és a kíméletlenül eredményes Raúl dicsérete.

Tenerife-Real Madrid – összefoglaló:

Legfőbb riválisával ellentétben a Barca volt már meggyőzőbb, ám a Mallorca elleni szoros eredmény megtévesztő: a gránátvörös-kékek megérdemelt győzelmet arattak. Az első félidőt végigtámadó barcelonaiak a második játékrészben még magasabb sebességre kapcsoltak, s Pedro akciója révén kerültek előnybe.

A csereként a szünetben bevetett, Obinna passzát kihasználó Valdo az első komolyabb vendéghelyzetből egyenlített, ám a ziccereivel ezúttal elég pazarlóan bánó bajnokcsapatban volt annyi erő, hogy szinte rögtön válaszoljon.

Barcelona-Málaga – összefoglaló:

A visszatérő Dani Alves okos passza után Messinek csak annyi dolga volt, hogy az üresen maradt kapuba passzoljon. A két nagy között maradt a kétpontnyi különbség – a versenyfutás folytatódik.

primera división, 24. forduló

Tenerife-Real Madrid 1-5 (0-2)
Heliodoro Rodríguez stadion, 22 123 néző.
Vezette: Ramírez Domínguez
Gól: Ayoze (46.), illetve Higuaín (28., 41.), Kaká (47.), C. Ronaldo (79., 11-esből), Raúl (91.)
Tenerife: Aragoneses – Bertrán, Martínez (Omar, 60.), Luna, Sicilia – Ricardo, Richi (Dinei, 67.) – Juanlu (Mikel Alonso, 81.), Alfaro, Ayoze – Nino.
Real Madrid: Casillas – Ramos, Albiol, Garay, Marcelo – Lass, Xabi Alonso (Diarrá, 82.), Granero (Van der Vaart, 74.) – Kaká, C. Ronaldo – Higuaín (Raúl, 77.).

Barcelona-Málaga 2-1 (0-0)
Camp Nou, 64 837 néző. Vezette: Rubinos Pérez
Gól: Pedro (68.), Messi (83.), illetve Valdo (80.)
Barcelona: Valdés – Alves, Piqué, Puyol, Maxwell – Busquets, Xavi, Iniesta – Messi, Ibrahimovic, Pedro (Bojan, 85.).
Málaga: Munúa – Gaspar, Stepanov (Edu Ramos, 17.), Weligton, Torres (Valdo, 46.) – Juanito, Toribio – Fernando, Baha (Forestieri, 71.), Duda – Obinna.

Getafe-Zaragoza 0-2 (0-2)
Gól: Suazo (3., 20.)

Az élcsoport:
1. Barcelona 61 pont, 2. Real Madrid 59, 3. Valencia 46 (23 mérkőzés), 4. Sevilla 42 (23), 5. Deportivo 38 (23), 6. Mallorca 37 (23), 7. Bilbao 36 (23)

Címkék: foci