Rekordprofit az Apple-nél

Az iPone-ok és a Macintosh gépek is nagyon jól mentek az elmúlt negyedévben.

Az Apple közzétette a 2010-es első negyedévi (esetükben 2009. december 26-ával végződő) időszaki üzleti eredményeit. A cég eddigi legnagyobb negyedéves bevételéről és legmagasabb negyedéves profitjáról adott hírt.

Az Apple 2010 első negyedévi bevételei – az egy évvel ezelőtti 11,88 milliárd dollárról – 15,68 milliárd dollárra ugrottak. A bevételek 42 százalékát adták az USA-béli értékesítések, a többi pénz nemzetközi szintről folyt be. A nettó negyedéves profit 3,38 milliárd dollár, azaz 645 és fél milliárd forintnak megfelelő összeg volt, szemben az elmúl év első negyed évével, amely 2,26 milliárdos profitot hozott.A Mac gépek mellett az iPhone is igen jól teljesített, sőt. A negyedév alatt az Apple 3,36 millió Macintosht és 8,7 millió iPhone-t adott el. Ez utóbbi, mobilos adat éves szinten 100 százalékos növekedést jelent. Esésben csak az iPod eladások vannak, ezekből 8 százalékkal kevesebb fogyott, mint egy éve.

Szerdán új termékeket jelent be az Apple: az iSlate nevű tablet mellett várhatóan bemutatják az iPhone OS 4.0 operációs rendszert és/vagy a legújabb generációs iPhone mobilt is.

Címkék: tech