Fülöp nélkül kapott ki a Sunderland

A Fülöp Mártont nélkülöző Sunderland 2-1-es vereséget szenvedett a Birmingham City otthonában a Premier League 10. fordulójában. A Tottenham hazai vereséggel „ünnepelte” Harry Redknapp egyéves évfordulóját, míg a Chelsea megalázó vereséget mért a Blackburn Rovers csapatára.

Halmosi Péter ezúttal sem kapott lehetőséget a Hull Cityben, amely gólnélküli döntetlent játszott a Portsmouth-szal.

A forduló legnagyobb meglepetését a Stoke City okozta azzal, hogy győzött a Tottenham vendégeként.

A fordulót a harmadik helyen kezdő Spurs végigtámadta a találkozót, Lennon és Robbie Keane lövését és Crouch fejesét például Simonsen bravúrral hárította.

S ha a kapus verve volt, a kapufa is a segítségére sietett: a hajrában Kranjcar lövése a kapufa tövéről vágódott le.

A hajrában a hazaiakat a balszerencse is sújtotta. Bár sérülés miatt egy alkalommal már cserére kényszerültek – az „üveglábú” Woodgate kért cserét azok után, hogy visszatérése nyomán 14 perc jutott neki – a meccs végére Lennon sérülése miatt tíz emberrel maradtak, mivel mindhárom csere-lehetőségüket kihasználták.

Whelan a hajrában megpecsételte a Spurs sorsát (MTI/EPA)

Az addig kapujához szegezett Stoke City pedig élt a felkínálkozó sansszal. A 86. percben a csereként beálló Whelan kíméletlenül bevágta Fuller visszatett labdáját. Harry Redknapp ünnepe ezzel odalett.

A Spurs csapatával pont egy év alatt kisebb csodát tevő szakvezető ezúttal vesztesen hagyta el a White Hart Lane-t, pedig győzelem esetén a londoniak – ha ideiglenesen is – beérhették volna az éllovas Manchester Unitedet..

A játéknap utolsó összecsapásán a Chelsea hazai környezetben parádés játékkal 5-0-ra győzött a Blackburn Rovers ellen, s ezzel a tabella élére ugrott.

A kiegyenlített első félidő után a londoniak szűk tíz perc alatt elintézték a vendégeket. Előbb az akcióból utoljára áprilisban eredményes Lampard növelte meg a különbséget, majd Essien lőtt hatalmas gólt. Lampard büntetőből és Drogba állították be a végeredményt.

Lampard április óta először talált be akcióból (MTI/EPA)

A Chelsea két ponttal megelőzte a vasárnap Liverpoolba látogató Manchester Unitedet.

premier league, 10. forduló

Birmingham-Sunderland 2-1 (1-0)
Gól: Ridgewell (38.), McFadden (48.), illetve Dann (öngól, 82.)

Burnley-Wigan 1-3 (1-1)
Gól: S. Fletcher (4.), illetve Rodallega (11., 51.), Boyce (76.)

Hull City-Portsmouth 0-0

Tottenham-Stoke City 0-1 (0-0)
Gól: Whelan (86.)

Wolverhampton-Aston Villa 1-1 (0-0)
Gól: Ebanks-Blake (83., 11-esből), illetve Agbonlahor (79.)

Chelsea-Blackburn Rovers 5-0 (1-0)
Gól: Givet (öngól, 20.), Lampard (48., 59. a másodikat 11-esből), Essien (52.), Drogba (63.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 24 pont, 2. Manchester United 22 (9 mérkőzés), 3. Tottenham 19, 4. Arsenal 18 (8), 5. Manchester City 17 (8), 6. Aston Villa 17 (9), 7. Sunderland 16

Címkék: foci