Grosics: le a kalappal az U20-as csapat előtt

Grosics Gyulát meglepte az U20-as együttes vb-szereplése. Az Aranycsapat legendája az FN.hu-nak elmondta: régen nem látott ilyen jó magyar válogatottat.

Az Egervári Sándor által irányított U20-as válogatott az Aranycsapat után az első olyan magyar együttes, amelyik világbajnokságon beverekedte magát a legjobb négy közé.

„Igen, tudok erről, és szeretném, ha tolmácsolnák a csapatnak a jó kívánságaimat, meg azt, hogy nagyon szurkolok a fiúknak” – mondta a futballtörténelem egyik legjobb csapatának kapusa.

„A televízióban megnéztem a csapat legutóbbi, olaszok elleni mérkőzését. Bevallom, meglepett a mieink szereplése, de persze egyúttal nagy örömmel tölt el. Régen nem láttam ilyen kiváló magyar válogatottat, ez a társaság túllépte önmagát: a hozzáállása példaértékű, ráadásul eredményes is” – véli Grosics.

Nagyon szurkol az U20-as válogatottnak (Fotó: FN/Gáti András)

„Ráfért már ez a siker a labdarúgásunkra, amelyre mégiscsak szép jövő várhat, miután ilyen korosztályos csapata van” – tette hozzá a sportlegenda, aki az együttesből külön senkit sem emelt ki, de kérdésünkre azt azért megjegyezte, nagyon örül annak, hogy egy magyar kapus is meghatározó szerepet játszik a világbajnokságon” – utalt Gulácsi Péter teljesítményére.

Grosics kedden is ott ül majd a televízió képernyője előtt, és Ghána ellen is szurkol a csapatnak. A végeredményre nem kívánt tippelni, annyit azonban elmondott: az afrikaiak nyilván nem véletlenül jutottak el idáig, de a mieink – a magyar futball utolsó évtizedeitől idegen – „morális tartása reménykeltő”.

A korábbi klasszis az egészségi állapotát firtató kérdésünkre elmondta, állapota nem jó, de nem is rossz: „úgy fogalmaznék, hogy vegyesen vagyok, minden héten járok kontrollra, remélem, minden rendben lesz, ha pedig nem, akkor folytatódik, ami két éve elkezdődött, azaz kórházból ki, kórházba be…”

Címkék: foci