Alonso váltja Räikkönent

Hivatalosan is bejelentette a Forma-1-es Ferrari-istálló, hogy a szezon végén Kimi Räikkönen távozik a csapattól, helyét pedig Fernando Alonso veszi át. A finn pilóta feltehetően visszatér a McLaren-Mercedeshez.

Hetek óta nyílt titok, hogy a Renault kétszeres világbajnoka (2005, 2006) a következő szezontól az olasz istállót erősíti.

A felek ezidáig nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban, a Ferrari végül szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a spanyol pilóta hároméves szerződést kötött a csapattal.

Alonso csapattársa a Magyar Nagydíj időmérőjén súlyos balesetet szenvedett brazil Felipe Massa lesz. Őt jelenleg az olasz Giancarlo Fisichella helyettesíti a maranellói istállónál, ám a a brazil pilóta várhatóan az év elején ismét autóba ülhet.

A 2007-es világbajnok Räikkönen jövője egyelőre kérdéses, sajtóértesülések szerint a finn versenyző korábbi istállójánál, a McLaren-Mercedesnél folytathatja majd a pályafutását.

A Ferrarihoz igazoló Alonso helyét meg nem erősített információk szerint a lengyel Robert Kubica veszi át a Renault csapatánál.

Hockenheim 2018-ig futamot rendezhet

További kilenc évre, 2018-ig biztosítottak a hockenheimi futam rendezési feltételei, miután a A pályát működtető gazdasági társaság megállapodott a jogtulajdonos Bernie Ecclestone-t képviselő FOA-val, hogy “közösen osztoznak a lebonyolítás kockázatán”. A hockenheimi városvezetés szintén rábólintott az együttműködési megállapodásra.

Címkék: autó-motor