Kiderült, miben halt meg Bujtor

Egy órán át küzdöttek Bujtor Istvánt életéért a fővárosi Állami Egészségügyi Központ orvosai pénteken - ez áll abban a közleményben, amelyet az intézmény főigazgatója adott ki. A hivatalos jelentés szerint a színész halálának közvetlen oka a tüdőembólia mellett a keringés és a légzés összeomlása volt.

Négy nappal Bujtor István halála után egy rövid közleménnyel oszlatta szét az eddigi találgatásokat az Állami Egészségügyi Központ.

Az intézmény megerősítette azokat a korábbi lapinformációkat, amik szerint a színész életéért egy órán át küzdöttek.

A családdal egyeztetett közleményből az is kiderül, hogy Bujtor István halálának közvetlen oka a tüdőembólia klinikai tünetei mellett fellépő heveny keringési és légzési elégtelenség volt.

Veszprémben kezelték

A veszprémi Petőfi Színház igazgatója július végén lett rosszul, a család felhatalmazása alapján annyit közöltek, hogy szervezetében súlyos fertőzés lépett fel, és életveszélyes állapotban került a veszprémi megyei kórházba, ahol egészen szeptember 24-ig az intenzív osztályon kezelték.

Képgaléria Bujtor Istvánról!

Augusztus végén, a Petőfi Színház évadnyitóján az hangzott el, hogy a család bizakodó Bujtor István állapotával kapcsolatban.

A család szeptember 24-én közleményben tudatta, hogy Bujtor István elhagyhatta a veszprémi kórházat, rehabilitációját Budapesten folytatják. A színművész másnap a fővárosban hunyt el.

Latinovits mellé temetik

Nem a Budapesten található Gundel családi sírba, hanem bátyja, Latinovits Zoltán mellett, Balatonszemesen helyezik végső nyugalomra Bujtor Istvánt.

A Somogyi Hírlap beszámolója szerint köztudott, hogy Bujtor István a Balaton szerelmese volt, és édesanyja, a jövőre 100. életévébe lépő Tinka néni Szemesen él.

A színészóriás, Latinovits Zoltán síremléke miatt a szemesi temető az elmúlt 33 évben zarándokhellyé vált.

Címkék: kultúra