Alonso évi 25 millióért írt alá a Ferrarihoz

A spanyol sajtó részleteket közölt Fernando Alonso ferraris szerződéséről - a kétszeres világbajnok hat évre írt alá az olasz csapathoz.

Fernando Alonso ferraris szerződésének csütörtökre várt bejelentése előtt a Cadena SER rádió nyomán a spanyol sajtó állítólagos részleteket is közölt a kétszeres világbajnok Maranellóval megkötött üzletéről.

A hírek szerint Alonso évi 25 millió euróért írt alá (Kimi Räikkönen 35 millió körül keresett), és a szerződése öt plusz egy évre – pontosabban három plusz két automatikus opciós évre, valamint egy hatodik opciós idényre -, azaz 2015 végéig szól.




Búcsút int a Renault-nak (MTI/EPA)

A többiektől eltérően az El Mundo Deportivo más számokról tud, a lap szerint Alons 40 millió eurót kaphat a Ferraritól, Räikkönen pedig az eredeti fizetésénél is többet, 44 millió eurót vihet el a 2010-re felmondott szerződéséért.

Ha a spanyol a teljes időt kitölti a Ferrarinál, 150 millió eurót, azaz mai áron 40 milliárd forintot kap majd a csapattól. Azt is hozzáteszik, hogy Alonso a saját maga által kiválasztott szerelőket, mérnököket is viheti a Ferrarihoz.


gokartozott massa


Felipe Massa hétfőn első ízben lépett újra versenypályára a Magyarországon elszenvedett balesete óta. “Hat kört ment, és teljesen jól volt utána” – mondta Massa barátja, a helyi autóversenyző Thiago Camillo. Massa a gokartozás után hamarosan a Ferrari szimulátorában is kipróbálja magát, így eldőlhet, hogy 2009-ben vezethet-e még Forma-1-est. A hétvégén a csapatfőnök, Stefano Domenicali nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy a pilóta a szezonzáró Abu Dzabi Nagydíjon versenyezzen.

Címkék: autó-motor