A Quick Step Contadorral tárgyal

A kétszeres Tour de France-győztes spanyol Alberto Contadorral tárgyal a Quick Step kerékpároscsapat vezetése. A belgák megerősítették a híreket.

A Quick Step csapatigazgatója, Patrick Lefevere elismerte, hogy tárgyalásokat folytatnak a spanyol klasszissal és képviselőivel. Az idei Tour győztese további sorsát attól tette függővé, hogy miként alakul jelenlegi együttese, a kazah Asztana jövője.

„Folyamatos kapcsolatban vagyunk Contadorral és mendezserével, a sportolóval két alkalommal is megbeszéléseket folytattunk” – árulta el Lefevre a Gazet van Antwerpennek.

„Egyelőre kivárunk, hisz minden attól függ, az UCI hogyan dönt az Asztanáról. Utoljára pénteken találkoztunk Albertóval, s megígértem neki, hogy öt helyet biztosítok esetleges segítőinek. Bár csapatunk elsősorban az egynapos versenyekre koncentrál, nem zárjuk ki a kettős célkitűzéseket sem.”

A 26 esztendős sztárt még egyéves szerződés köti az Asztanához, ám távozna, ha a pénzügyi gondokkal küzdő istálló jövőre nem kap engedélyt a legrangosabb viadalokon való indulásra.

Korábban felmerült, hogy a csapat „elégtelent” kaphat a nemzetközi szövetség éves vizsgálatán, s ha nem újítják meg Pro Tour tagságát, több sportolója is távozik.

Contador egyelőre kivár (dpa)

A kérők – a Quick Step mellett a Garmin-Slipstream és a Caisse d’Epargne is sorban áll – dolgát nehezíti, hogy Contador kivásárlási ára meglehetősen borsos. A spanyol nem szeretne úgy járni, mint tavaly, amikor az Asztanát nemkívánatosnak nyilvánították a Tour szervezői, s így címvédőként nem állhatott rajthoz.

Contador 2007-ben és idén megnyerte a Tourt, 2008-ban pedig a Giro d’Italiát és a Vuelta a Espanát. A világon csak öt bringás mondhatja el magáról, hogy mind a három nagy körversenyen győzött.

Címkék: Sportmix