Agyonverték Nadalt, bajnok Clijsters

Fáradtnak és kedvetlennek tűnt Rafael Nadal a US Open elődöntőjében, és három nagyon sima szettben kikapott Juan Martin del Potrótól. Az argentin a döntőben a címvédő Federerrel találkozik. A nőknél Clijsters magabiztos játékkal diadalmaskodott.

A programban eredetileg Nadalék a második elődöntőt játszották volna, de a spanyol arra kérte az amerikai nyílt teniszbajnokság szervezőit, hogy ne kelljen este pályára lépnie. A rendezők teljesítették a világranglista-harmadik kérését, ám ez sem segített a Roland Garros után két hónapot kihagyó Nadalon.

Ellenfele, a hatodikként kiemelt Juan Martin del Potro rendkívülien agresszívan kezdett, és rögtön Nadal első adogatójátékánál bréklabdáig jutott. A spanyol ezt még hárította, de nem sokkal később előnybe került a riválisa, aki hihetetlen erős tenyereseivel és szerváival valósággal leütötte a pályáról.

Az első szett után, a másodikat is 6:2-re elveszítette Nadal, és meglepetésre a folytatásban sem tudta megfordítani az egyoldalú mérkőzést. A sikereit hihetetlen munkabírásával és harci kedvével arató spanyol addigra már úgy tűnt fel is adta a mérkőzést, fáradtnak és fásultnak tűnt, amit del Potro könyörtelenül kihasznált, és három 6:2-es szettel lemosta a pályáról.

nadal lemondta a dk-elődöntöt

Nem lép pályára a spanyol válogatottban a tenisz Davis Kupa elődöntőjében Rafael Nadal. A világranglista harmadik helyezettje, a New Yorki Grand Slam-tornán hasfalhúzódásra panaszkodott Albert Costának, a spanyol DK-kapitánynak, aki úgy döntött, hogy Juan Carlos Ferreróval helyettesíti első számú játékosát a hét végén.

A hórihorgas argentin a fináléban azzal a Roger Federerrel találkozik, aki az elmúlt hat évben nem talált legyőzőre Flushing Meadows-ban. Az elődöntőben a svájci világelső három szoros játszmában verte a szerb Djokovicsot.

A nőknél a belga Kim Clijsters nyert egyesben, miután a magyar idő szerint hétfő hajnali fináléban két szettben legyőzte a dán Caroline Wozniackit. Clijsters személyében először diadalmaskodott olyan játékos a US Openen, aki nem volt kiemelve. A szülése után visszatért Clijsters az élete első Grand Slam-fináléjában szereplő Wozniackit verte. “Nem így terveztem ezt az évet. Azt hittem, az idei tornákon felveszem a ritmust, és lassan játékba lendülök” – mondta szerényen a 26 esztendős anyuka.

us open

Női egyes, döntő:
Clijsters (belga)-Wozniacki (dán, 9.) 7:5, 6:3

Férfi egyes, elődöntő:
Federer (svájci, 1.)-Djokovic (szerb, 4.) 7:6, 7:5, 7:5
Del Potro (argentin, 6.)-Nadal (spanyol, 3.) 6:2, 6:2, 6:2

Címkék: tenisz