Del Potro elődöntős, Nadalékkal kibabrált az eső

Juan Martin del Potro ellenfélre vár, miután Fernando Gonzalez és Rafael Nadal negyeddöntős mérkőzése az eső miatt félbeszakadt a US Openen. Juniorok között már csak egy magyar van versenyben, Fucsovics Márton párosban érdekelt.

Az ellenfélnek két szettlabdája is volt, s Rafael Nadalt hasi sérülése miatt ápolni is kellett, mégis ő várja előnyben a chilei Fernando Gonzalez elleni negyeddöntős találkozó folytatását.

Az égi áldás miatt a második szett elején szünetet tartottak a felek, az eső azonban később újra rákezdett, így két óra és három perc után 7:6, 6:6-os állásnál, a rövidítésben 3-2-es Nadal vezetésnél a parti elnapolásáról döntöttek a szervezők.

Az első közbeszólt (MTI/EPA)

Az argentin Juan Martin del Potro már korábban továbbjutott, miután szetthátrányból fordítva legyőzte Marin Cilicet. A horvát teniszező 6:4-gyel ugyan előnybe került, de a folytatásban nem tudta megismételni az első játszmában mutatott játékát.

Cilic a meccsen több ászt (8-6) és nyerőt (29-27) ütött, mint ellenfele, de közben 53 ki nem kényszerített hibát is elkövetett, ellenben Del Potro csak 24-et.

Ráadásul az argentin játékos mind a nyolc bréklehetőségét kihasználta, ennek köszönhetően a pályafutása során először bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe.

A junioroknál Fucsovics Márton egyesben kiesett, miután a nyolcaddöntőben két szettben kikapott az amerikai Chase Buchanantől, ugyanakkor tajvani Cseng Peng Hszie oldalán párosban elődöntős. A lányoknál Babos Tímea és horvát társa, Ajla Tomljanovic viszont búcsúzott a páros negyeddöntőben.

Eredmények

Címkék: tenisz