Szávay elbúcsúzott a US Opentől

Nincs már versenyben magyar játékos az amerikai nyílt tenisz bajnokságon, Flushing Meadowsban, miután Szávay Ágnes a francia Virginie Razzanóval az oldalán két szettben vereséget szenvedett a női páros második fordulójában.

Szávay egyesben mindjárt az első kanyarban „kicsúszott”, a párosok versenyében pedig a második forduló jelentette számára a végállomást, miután a francia Virginie Razzanóval az oldalán két szettben kikapott a nyolcadik kiemelt Bethanie Mattek-Sands, Nagyja Petrova amerikai, orosz duótól.

A rivális mindössze egy gémet engedélyezett Szávayéknak a nyitó szettben. A második játszma már szorosabb volt, a magyar-francia „tandem” egy alkalommal el is vette Petrováék adogatását, ők viszont mint a két bréklehetőségükkel éltek, így 1 óra 28 perc játék után fogadhatták Szávayék gratulációját.

Szávay összesen egy sikerrel és két vereséggel zárt (MTI/EPA)

Férfi egyesben a spanyol Rafael Nadal, valamint a brit Andy Murray egyaránt négy szettben győzte le soros ellenfelét, a német Nicolas Kiefert, illetve a chilei Paul Capdeville-t.

Murray az elveszített második szettet követően egyébként valósággal leradírozta a pályáról a riválisát, mindössze két gémet engedett ki a kezéből, közben 20 nyerő ütése volt.

A világranglistán második brit a következő körben az amerikai Taylor Denttel találkozik, aki a pénteki játéknapon hatalmas csatában győzte le a spanyol Ivan Navarrót – a mindent eldöntő, ötödik játszmát a rövidítésben 11-9-re nyerte.

Nadal leendő riválisa, honfitársa, a 32. helyen rangsorolt Nicolas Almagro egyébiránt szintén ötszettes mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást pénteken az amerikai Robby Gineprivel szemben.

A nőknél a harmadik kiemelt Venus Williams és testvére, a kettes kiemelési számot kapó Serena is alapidőben, kétszettes sikerrel tudta le a második fordulót. Előbbi a szlovák Magdalena Rybarikovát, utóbbi pedig a spanyol Maria Jose Martínez Sánchezt búcsúztatta, és jutott a legjobb tizenhat közé.
A korábbi kétszeres bajnok Venus a nyolcaddöntőben a 2005-ös győztes Kim Clijstersszel néz majd majd farkasszemet.

A belga klasszis – aki több mint kétéves kihagyás után augusztusban tért vissza a profik közé – az amerikai riválisához hasonlóan jó formában van, pénteken szinte meg sem izzadt honfitársa, Kirsten Flipkens ellen, akit 6:0, 6:2-vel intézett el.

Clijsters és Venus korábban tíz alkalommal találkozott, s az örökmérleget tekintve 6:4-gyel az idősebbik Williams áll jobban.

Eredmények

Címkék: tenisz