Golden League: hárman maradtak veretlenek

Az amerikai Sanya Richards, az orosz Jelena Iszinbajeva és az etióp Kenenisa Bekele osztozott az atlétikai Golden League-sorozat egymillió dolláros fődíján.

A brüsszeli záróversenyen 400 méteren az amerikai Sanya Richards, rúdugrásban az orosz Jelena Iszinbajeva, férfi 5000 méteren pedig az etióp Kenenisa Bekele egyformán megőrizte veretlenségét, így fejenként 333 ezer dollárral gazdagodnak.

A fődíjon osztozók közül elsőként Richards diadalmaskodott, méghozzá a világ idei legjobbjával (48.83). Az amerikai futónő pályafutása során harmadik alkalommal részesül a jackpotból, 2006-ban Jeremy Warinerrel és Asafa Powellel osztozott, míg 2007-ben Jelena Iszinbajevával együtt nem talált legyőzőre.

Boldog győztesek (MTI/EPA)

Ezt követően Iszinbajeva biztosította be veretlenségét: a kétszeres olimpiai bajnok rúdugrónak – aki másodszor részesül a fődíjból – mindössze egyet kellett ugrania ehhez (4,70), aztán már a világcsúccsal (5,07) próbálkozott – sikertelenül.

Utolsóként Bekele gyűjtötte be hatodik győzelmét: az etióp futó a vártnál kicsit szorosabb versenyben ugyan, ezzel együtt is magabiztosan nyert a sorozat utolsó, brüsszeli állomásán.

Férfi 100 méteren a jamaicai Asafa Powell diadalmaskodott 9.90-cel, megelőzve az amerikai Tyson Gayt (10.00), majd 200-on a papírformát igazolva, nagy fölénnyel győzött – a végén már teljesen kiengedve – a jamaicai Usain Bolt (19.57).

A William Biwott, Gideon Gathimba, Geoffrey Rono, Augustine Choge összeállítású kenyai váltó 4×1500 méteren világcsúcsot futott (14:36.23), a németek 1977-es rekordját megjavítva.

Eredmények

Címkék: Sportmix