Jövő nyáron is szól a strandrádió

A tavaly nagy sikerrel bevezetett strandváró napok idén is nagyon népszerűek voltak. Egy-egy akciós napon kétszer-háromszor annyian látogattak ki a strandokra, mint egy átlagos nyári napon. Sikeres volt a strandrádió tesztelése is, ám a kedvezményeket kínáló Liget Kártya bevezetése őszre csúszott.

A gazdasági válság ellenére figyelemre méltó a budapesti strandok idei, sikeresnek mondható nyári szezonja. 2009-ben, a három nyári hónap alatt nőtt a budapesti strandok forgalma az előző évihez képest. Júniustól augusztusig több mint 120 millió forint nettó többletbevétellel számolhat a Budapest Gyógyfürdői Zrt. céges szinten.

Rekordok júliusban

A legerősebb hónap július volt, a nagy hőségnek köszönhetően ekkor látogattak ki legtöbben a budapesti strandokra: 66 ezerrel többen, mint előző év júliusában. Júniusban a rossz időjárás miatt viszont százezerrel kevesebben fürödtek.

Az idei szezon két csúcsnapja is ilyen kánikulai dátumokra esett: július 23-án a Római strandon 5330-an, míg augusztus 3-án a Dagály strandon 5353-an fürdőztek. A július 23. duplán is rekord napnak mondható: az összes strandra ekkor 25 747-en látogattak ki.

Bevált a strandrádió

“A strandrádió, amely a fürdőknek nem került pénzbe, vadonatúj kezdeményezés volt ebben a szezonban, és a fürdővendégek többsége örömmel fogadta” – mondta lapunknak Simon Szabolcs, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. marketingvezetője. A zenei és tartalmi szolgáltatásokat (óránként 4-5 reklámszpot volt hallható) kínáló strandrádió, fürdőnként tematizált zenei stílusban naponta 10-16 óráig szólt a strandolókhoz.

Jól sikerült a strandrádió tesztelése, és a 2010-es szezonban is hallgathatják majd a fürdővendégek – tudta meg az FN.hu.

Július 23-án strandoltak a legtöbben (fotó: MTI)

Őszre csúszott a Liget Kártya

Szeptember közepére csúszott a Liget Kártya debütálása – értesült lapunk a Budapest Gyógyfürdői Zrt. marketingvezetőjétől – ám az előkészítő fázis és az érintett intézményekben a hardverek (kártyaleolvasók) telepítése rendben megtörtént.

Ahogy az FN.hu korábban beszámolt, a kártya megvásárlásával jelentős kedvezménnyel lesz látogatható az Állatkert, a Vidámpark, a Fővárosi Nagycirkusz, a Széchenyi fürdő és étterme, valamint a Szépművészeti Múzeum. A kártyával ezeket az intézményeket egy napra 7500 forintért, két napra 9500 forintért kereshetjük fel (az összegek egy ebédet is magukban foglalnak a Széchenyi étteremben), így akár 50 százalékos kedvezményben is részesülhetünk.

Az érdeklődők szeptember közepétől vásárolhatják meg a Liget Kártyát az akcióban résztvevő intézmények pénztárában. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. tervei szerint a későbbiekben a budapesti városnéző buszokon is be lehet szerezni. A cég igyekszik külföldön is népszerűsíteni a Liget Kártyát.

Nem zár be minden strand (fotó: MTI)

Még marad a félár

Augusztus végén csak az idénystrandok zártak be. A Dagály fürdő egész szeptemberben a nyári üzem szerint várja a vendégeket, utána pedig téli fürdőként működik tovább. A nagy sikerre való tekintettel a hónap végéig hétfőnként megmarad a strandváró program is, azaz fél áron látogatható a Dagály. A Csillaghegyi strand folyamatosan nyitva tart. A Gellért fürdő külső medencéi is nyitva lesznek októberig. Aki szívesen napozna a kellemes őszi napsütésben, október közepéig igénybe veheti a Lukács -, a Széchenyi – és a Gellért fürdő napozóit.

Zárulnak a felújítások

Az őszi és téli hónapokban egyetlen nagyobb volumenű fürdőfelújítás folytatódik, ez pedig a Széchenyi Fürdőben a műemléki fürdő felújításának a II. üteme – értesült az FN.hu Kiss Ferenctől, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. üzemeltetési igazgatójától. A felújítási munkálatok befejezése december végére várható.

Címkék: utazás