58 ezerért szurkolhatunk Liverpoolban

Debrecenből induló szurkolói különbusz és charterjárat, menetrend szerinti légi járat többszöri átszállással, vonatozás vagy pedig telekocsizás – 58–200 ezer forintért akár a liverpooli Anfield Roadon is drukkolhatunk a Lokinak szeptember 16-án. Utazási alternatívák Liverpoolba az FN.hu-tól.

Ahogy lezajlott a BL-sorsolás, valamennyi focicsapat szurkolói fórumán a rivális csapatok kielemzése mellett a legfontosabb téma az idegenbeli meccsekre való eljutás kérdése volt. A Debrecen Liverpoolban kezdi meg a BL-szereplését, ráadásul ezt a meccset – ahogy az FN.hu korábban megírta – a DigiSport közvetíti, amely a háztartásoknak mindössze a 16 százalékában érhető el. Így nem csoda, ha óriási az érdeklődés a Liverpoolba való kiutazási lehetőségek iránt.

belépőjegy 12 ezerért

Jövő héttől lehet megvásárolni Debrecenben és Budapesten a DVSC első, liverpooli Bajnokok Ligája-mérkőzésére a belépőket. Az angol klub 2400 jegyet postázott, darabja 38 fontba (mintegy 12 ezer forintba) kerül. A DVSC klub tájékoztatása szerint, ha itthon minden jegy elkel, akkor az Anfield Roadon már biztosan nem lehet vendégszektorba szóló belépőt venni.

Ötnapos busztúra

A DVSC besegít a drukkereinek: buszos utat indít a liverpooli mérkőzésre. Az ötnapos túra – amely nem tartalmazza a belépőjegy árát – személyenként 58 ezer forintba kerül. A szurkolók szeptember 14-én, hétfőn délután indulnak a cívisvárosból légkondicionált busszal. Kedd este a belgiumi Bruges-ben töltenek el egy éjszakát (a szálláshoz reggeli is jár), majd 16-án, szerda délelőtt indulnak tovább Liverpoolba, ahol az esti mérkőzés megtekintésén kívül városnézés is szerepel a programban. Hazafelé ismét Bruges-ben szállnak meg, és 17-én, pénteken érkeznek vissza Debrecenbe.

Repülővel Debrecenből

Ha már kevés a szabink, és nem engedhetünk meg magunknak egy ötnapos utazást, akkor érdemesebb a repülőt választani, ugyanis charterjárattal is eljuthatunk Liverpoolba az egyik debreceni utazási iroda (Red Treff) szervezésével. A mérkőzés napján reggel 10 órakor indul gép a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről, ahonnan átszállás nélkül utazhatnak el Liverpoolba. Az iroda a leszállás után autóbuszos transzfert – valamint utaskísérőket – biztosít a repülőtérről az Anfield Stadionba. A BL-meccs megtekintése után már indulhatnak is vissza a transzferbusszal a repülőtérre, ahonnan másnap (csütörtökön) a reggeli órákban érkeznek meg Debrecenbe.

Ide, az Anfield Roadra várják a Lokit (fotó: F.C./FN)

Amennyiben a repülős túra mellett döntünk, mélyebben bele kell nyúlnunk a zsebünkbe. Az utazás költsége ugyanis fejenként 150 ezer forintra rúg, amely tartalmazza a charter repülőjegyet, a repülőtéri illetéket, a repülőn való étkezést (üdítő, tea, kávé, szendvics), a reptéri transzfert, az utaskísérőt, a biztosítást, valamint a meccsre szóló belépőjegyet. A meghirdetett útra – amelyre igen komoly az érdeklődés – összesen 180 fő jelentkezhet, de még vannak szabad helyek – értesült lapunk a debreceni utazási irodától.

Segítenek a szervezésben

Bár az olimpiai utazásokat szervező Pegazus Sport Tours a pekingi ötkarikás játékokra csomagokat kínált, amelyek az utazást, a szállást és a belépőjegyet foglalták magukban, a Loki idegenbeli BL-meccseire nem ajánl hasonló összeállítást; mindössze belépőjegyet és egyéni kérésre az utazásszervezésben való segítségnyújtást kínál – tudta meg az FN.hu a sportturizmussal foglalkozó irodától. A liverpooli meccsre 32 ezer forintos (a kapu mögött), és 42 ezer forintos (a hosszú oldalon) belépőjegyeket vásárolhatunk a Pegazustól, ha már nem jutna nekünk a debreceni szurkolói szektorba szóló 12 ezer forintos jegyből. A kiutazást viszont egyénileg kell megoldanunk, ám a legkedvezőbb repülőjegy kiválasztásában és a liverpooli szálláskeresésben szívesen segítenek az irodánál.

A lelkes Loki-szurkolók külföldre is követik csapatukat

(fotó: Mészáros Gábor)

Mivel az ír fapados társaság, a Ryanair március 27. óta nem indítja közvetlen, Budapest-Liverpool járatát, ezért nehezebb a repülőkeresés. Kénytelenek vagyunk vagy a drágább légitársaság menetrendszerinti járatát, vagy pedig a fapadosokkal való többszöri átszállást választani. Például „hagyományos” légitársaság (pl. Malév, KLM) menetrendszerinti járatával 120-130 ezer forintból úszhatjuk meg a liverpooli utat, míg fapadossal csak a Pozsony-Liverpool repülőút kerül 50 ezer forintba (a Varsó-Liverpool körülbelül 70 ezer forintba). Ám Londont is választhatjuk úti célnak (több fapadosnak is van londoni járata), onnan pedig vonattal (2,5-3 óra alatt) juthatunk el Liverpoolba fejenként körülbelül 7500 forintért. Egy éjszakára pedig az Anfield Road egyik kedvező árú hosteljében szállhatunk meg körülbelül 5-7 ezer forintért, miközben ugyanez a belvárosban 16-17 ezer forintba kerülne.

Ha autóval vágunk neki:

Budapest-Liverpool autóval (oda-vissza) /a ViaMichelin által ajánlott leggazdaságosabb útvonal/
A táv: 4066 km (amelyből 2076 km autópálya)
A költségek összesen: kb. 100 ezer Ft, (benzinnel, autópályadíjakkal), amely 4 személy esetén fejenként 25 ezer Ft
Az időtartam: 56 óra
(forrás:ViaMichelin)

Címkék: utazás