Fisichella aláírt a Ferrarihoz

A Force India nemrég megerősítette, hogy a csapat az idény hátralevő részére elengedi Giancarlo Fisichellát, aki az Olasz Nagydíjtól a Ferrari színeiben versenyez.

Kéthetes spekuláció ért véget, a Force Indiá-s Giancarlo Fisichella váltja a Ferrarinál a sérült Felipe Massa helyére eredetileg beültetett Luca Badoert. A hírt a Force India jelentette be.

“Giancarlo és a menedzsmentje tegnap keresett meg a ferraris ajánlattal. Bármelyik olasz versenyző számára álom a Ferrarinál versenyezni, és Giancarlo esetében sincs ez másképp. Ennek senki nem állhat az útjába. Ezen túl az egyezség Giancarlo hosszú távú ferraris jövőjét is biztosítja, nem lenne ezért helyes ezt kockára tenni, figyelembe véve főképp, hogy mennyit tett a Force Indiáért” – nyilatkozta a csapatvezető-tulajdonos, Vijay Mallya.

Mallya és Fisichella (MTI/EPA)

A Ferrari közben bejelentette azt is, hogy 2010-ben is számítanak a veterán olasz pilótára, mint a csapat tartalékversenyzőjére. “A hetedik mennyországban érzem magam” – mondta Fisichella. “Még mindig alig tudom elhinni, hogy életem álma valóra vált. Az elmúlt egy hétben hihetetlen dolgok történtek velem a belgiumi futamtól kezdve a Ferrari meghívásáig. A legjobb teljesítményemet fogom nyújtani, hogy megköszönjem az olasz csapatnak ezt a lehetőséget.”

Pletykák szerint a Force India még a korábbi motorszállítói szerződések után tartozott a Ferrarinak, de Mallya cáfolta, hogy ez közrejátszott volna az ügyben.

“Szeretnénk hangsúlyozni, hogy pénzügyi kérdésben nem tárgyaltunk a Ferrarival. A megegyezés jó hiszemben, csakis Giancarlo és általában a sport javáért született. Egy versenyképes olasz pilóta a Ferrarinál Monzában – ez egy szép történet, és jó fényben tünteti fel az F1-et.”

“Szeretnénk megköszönni Giancarlónak az elmúlt másfél idényt, és azt, hogy a múlt hétvégén megszerezte a csapat első pontjait! Fontos része volt a csapatnak, sokkal tartozunk neki a háttérmunkájáért és a pályán nyújtott teljesítményéért is. A legjobbakat kívánjuk neki!”

A Force India még nem jelentette be, hogy a távozó Fisichellát ki helyettesíti Adrian Sutil mellett, de szinte biztosra vehető, hogy a tesztpilóta, az olasz Vitantonio Liuzzi ülhet majd az autóba.

Címkék: autó-motor