Ukrán védőt vett a Barca

Néhány nappal a spanyol bajnoki rajt előtt ukrán védőt igazolt a Bajnokok Ligája-győztes katalán alakulat. A Barca állítólag 25 millió eurót fizet az ukrán Dmitrij Csirginszkijért.

Megerősíti a védelmét a katalán sztárcsapat, amely a Sahtar Donyeck ukrán védőjét szerezte meg az átigazolási időszak utolsó napjaiban. Csütörtökön Barcelonába utazik Csirginszkij, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

Csirginszkij balról a második (MTI/EPA)

A 1,92 méter magas védő öt évre szóló szerződést fog kötni Barcelonában. A hírt megerősítette, Txiki Begiristain. “Csirginszkij rövidesen megérkezik, és biztosak vagyunk abban, hogy hamar a csapat hasznos tagja lehet” – nyilatkozta a Marcának a katalánok sportigazgatója.

Pénteken az UEFA-kupa-győztes Sahtar és a BL-első Barca közötti európai Szuperkupa fináléban még az ukránok mezében lép pályára Csirginszkij, akinek az átigazolását egy nappal később fogják hivatalosan is bejelenteni.

Pep Guardiola a spanyol lapok szerint már régóta szerette volna leigazolni a 22 éves korára 17-szeres ukrán válogatott belső védőt. Csirginszkij idén már pályára lépett a Sahtarral a BL-selejtezőben, így a nemzetközi porondon nem állhat a Barca-tréner rendelkezésére.

Címkék: foci