Még sincs lezárva a Margit híd?!

Bár péntek óta le van zárva a főváros egyik legforgalmasabb hídja, a Margit híd, a tiltó jelzések ellenére a munkagépek mellett, úgy tűnik, néhány autós is bátran közlekedik.

Többen felhívták a figyelmünket, hogy a Margit híd felé autózva gyanúsan sok, láthatóan nem munkagép halad a hídon, nem is beszélve a járdákon csalinkázó robogósokról.

A felhajtókhoz kikerült ugyan egy olyan tábla, amely szerint a BKV járművei mellett az engedéllyel rendelkezők szintén átmehetnek. Kérdés az, hogy miféle engedéllyel? A hídon és hídfőknél is vannak a rendőrségnek térfigyelő kamerái, amelyekkel könnyen kiszűrhető lenne, kik voltak a renitensek.

A Főpolgármesteri Iroda sajtóirodája elismerte a problémát az FN.hu-nak és annyit jeleztek, hogy hivatalosan is megkeresték a BRFK-t a probléma rendezésére. Annyit még elmondtak, hogy valóban az ő hatáskörük kitáblázni ki mehet fel a hídra, azonban az nem, hogy ezt ki tartja be. Az ott dolgozók semelyikének nincs olyan jogköre, amely révén közbeavatkozhatnának.

Szabálytalankodók a hídon? – GALÉRIA

A híd lezárása kapcsán eddig nem alakultak ki hatalmas dugók, vélhetően majd a szeptemberi iskolakezdés ideje lehet a fordulópont. A hídon, amúgy a biciklisek hajtottak végre teljes hatalomátvételt, a villamos sínpályáján éppúgy közlekednek, mint a még szét nem bontott útszakaszokon.

A legújabb hírek szerint végül taxisok is használhatják egyelőre az átkelőt. Ők szeptember elejéig kaptak áthajtási engedélyt.

Közlekedési „furcsaságok” kategóriájában jelentős fotóarzenállal rendelkezik oldalunk FN Tudósító rovata is. Nézegessen képgalériát róluk!

Címkék: autó