Szávay kikapott, Czink elődöntős

Jó kezdés után papírformavereséget szenvedett Szávay Ágnes a stuttgarti tornán Gyementyjevától. Czink Melinda viszont már a négy között van a marokkói salaktornán.

Szávay Ágnes nagy csatában, 2 óra 24 perc alatt győzte le az előző körben a japán Aj Szugijamát, a nyolcaddöntőben pedig a jóval előkelőbben rangsorolt Jelena Gyementyjeva várta.

A magyar játékos egy szoros és egy nagyon sima játszmában kikapott a második helyen rangsorolt orosztól a 700 ezer dollár összdíjazású salakpályás torna nyolcaddöntőjében.

Túl sokat kivett belőle Szugijama legyőzése? (MTI/AP)

Az első szettet kiváló játékkal kezdte Szávay, elhúzott 4:1-re, a világranglistán harmadik orosz azonban kiegyenlített (4:4). A rangsorban 32. magyar játékosnak 5:4-nél játszmalabdája volt, ám nem tudott élni a lehetőséggel, majd viszonylag simán elbukta a rövidítést.

A második, egyben utolsó felvonásban Gyementyjeva nagyon beleerősített, Szávay pedig mindössze egy játékot nyerve kiesett. A mérkőzés 1 óra 39 percig tartott.

“Nem vagyok elkeseredve a vereség miatt, mert úgy érezem, hogy jól teniszeztem, különösen az első szettben” – nyilatkozta a mérkőzés után Szávay. “A második játszmában sajnos egy kissé passzív voltam, a riválisomnak viszont minden bejött.”

Czink a négy között

Czink Melinda óra alatt, két sima játszmában legyőzte a cseh Lucie Hradeckát, és már elődöntős a marokkói salakpályás viadalon. A magyar játékos 29 perc alatt nyerte az első szettet, majd a folytatásban azonnal brékelte ellenfelét, 4:1-re elhúzott és további 31 perc elteltével besöpörte a meccset.

Czink az elődöntőben az első helyen kiemelt Anabel Medina Garriguesszel találkozik.

“Most beszéltem a lányommal, Melinda elmondta, hogy tegnap napszúrást kapott a meccsen, nagyon rosszul érezte magát, hányingere is volt – mondta az MTI érdeklődésére édesapja, Czink István. – A mai mérkőzésen a cseh játékos ellen megpróbálta lerövidíteni a labdameneteket, szerencsére bejött. Remélem, holnapra már jobban lesz.”

Stuttgart, női torna, nyolcaddöntő:
Gyementyjeva (orosz, 2.)-Szávay 7:6, 6:1

Fez, női torna, negyeddöntő:
Czink-Hradecka (cseh) 6:4, 6:2
Medina Garrigues (spanyol, 1.)-Dominguez Lino (spanyol) 7:6, 7:6
Klejbanova (orosz, 2.)-Hercog (szlovén) 6:3, 6:4
Makarova (orosz, 6.)-Domachowska (lengyel) 6:4, 6:4

Címkék: tenisz