Révész Sándor leülteti a VOLT-fesztivált

Révész Sándor július 3-án különleges unplugged koncertet ad a soproni VOLT Fesztiválon. A program néhány Generál- és Piramis-dal mellett Révész szólóalbumaira épül, de lesznek új dalok is. A koncertet a művész szándéka szerint a fesztivál közönsége a földön ülve hallgathatja végig.

A Generál és a Piramis frontembere zenekaraival és szólólemezeivel egyaránt hihetetlen sikereket aratott, a Piramis ünnepi nagykoncertjei az elmúlt időszakban is számtalanszor megtöltötték a Budapest Sportarénát és elődjét. A rengeteg meghívás és a nagy érdeklődés ellenére Révész Sándor 1986-óta nem turnézott Magyarországon.

Ennek ellenére, a VOLT-os koncertet folytatásnak, és nem újrakezdésnek tekinti: „Folytatom és szándékom szerint szeretném kiteljesíteni a jövőben mindazt, amit 1993-ban elkezdtem. Ugyanis az akkor megjelent RÉVÉSZ 1993 című CD-m dalai mind akusztikus gitáron születtek, mert szerény zeneszerzői képességeimet e hangszeren bontakoztatom ki a legkifejezőbben. Így természetesen már akkor is foglalkoztatott egy élőben is megszólaltatható, izgalmasan ütőképes akusztikus „hangkép” megalkotásának gondolata. Ez akkoriban nem jött létre, de az azóta is dédelgetett álmom megvalósulásához most minden feltétel megadatott” – nyilatkozta a művész.

A koncerten Révész Sándort fiatal – ahogy ő jellemzi –, csillogó tehetségű társai kísérik: Cseh Balázs (basszusgitár), Horváth Ákos (gitár, ének), Nagy Gergő (gitár, szájharmonika, mandolin), Szakál Béla (cajon, ütőhangszerek).

Címkék: kultúra