Faith No More is lesz a Szigeten

A Faith No More, a Manic Street Preachers, Khaled és Paul Oakenfold is fellép majd az augusztusi Sziget fesztiválon - jelentették be szerdán a szervezők.

A Sziget fesztivált idén augusztus 12-17. között rendezik meg, két “bemelegítő” nappal, a rendezvényre április végéig még elővételes jegyáron lehet bérletet vásárolni.

Magyarországon már többször adott koncertet a most újra összeállt és válogatás albummal jelentkező Faith No More, amely a nagyszínpad vendége lesz, csakúgy, mint a világ egyik legnépszerűbb alter rock zenekara, a Manic Street Preachers, akik a vadonatúj, május közepén megjelenő albumukat mutatják be.

A Szigetre érkezik a harmadik lemezén dolgozó brit Editors zenekar, és ugyancsak új albumával turnézik a Maxi:mo Park is. A világzenei nagyszínpadra tér vissza Khaled, a rai könnyűzenei stílus legnagyobb sztárja, aki korábban járt már a Szigeten.

Az elektronikus zenei fellépők sorába csatlakozik be Paul Oakenfold, aki Pop Killer című új albumával turnézik. A DJ olyan zenekarokkal dolgozott már együtt, mint a Happy Mondays, a New Order, a U2, Snoop Doggy Dogg, vagy a Simply Red.

A sztárfellépők között lesz a trip-hop legendárium leghíresebb alakja is, Adrian Thaws, aki Tricky művésznéven vált világhírűvé a kilencvenes évek közepén.

A 17. Sziget fesztiválon a brooklyni heavy metal együttes, a Life of Agony is fellép majd.

Az idei fesztivál már korábban bejelentett külföldi “húzónevei” között van a Prodigy, Fatboy Slim, a Placebo, az Offspring, a Snow Patrol és a Die Toten Hosen is. A rendezvény egyik újdonsága, hogy külön nagyszínpadot kapnak a magyar sztárok, az eddigi nagyszínpad pedig csak a külföldieké lesz.

Címkék: kultúra