Balzsaynak sikerült az első címvédés

Balzsay Károly először védte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoki címét, miután szombaton kiütéssel legyőzte az új-zélandi Masolino Masoét a németországi Krefeldben.

Ezzel a magyar öklöző, aki januárban nagy csatában szerezte meg a címet az orosz Gyenyisz Inkintől, 21. profi diadalát aratta.

Az erőfelmérő nyitómenet után a második felvonásban egy összefejelés miatt felszakadt a magyar öklöző homloka, és vér patakzott a szemébe. Őt nem zavarta meg a sérülés, szilárdan kézben tartotta a meccset.

A WBA szamoai származású volt középsúlyú bajnoka általában bal kezével próbált időről időre válaszolni, ám a negyedik menet végén kapott óriási sorozásra nem volt ellenszere.

Balzsay először védte meg címét (MTI/EPA)

A következő három perc ismét a 29 esztendős Balzsayé volt, de 42 éves kihívója állta a sarat, a szakaszok elején rendre lendületes támadásokat vezetett, sőt, meg is mosolyogta a magyar ütéseit.

A címvédő valamennyi menetet magabiztosan hozta veterán ellenfelével szemben – aki 34 hivatásos mérkőzéséből eddig ötször kapott ki -, majd a 11. etap végén egy brutális bal-jobb kombinációval a földre küldte Masoét. Az új-zélandi támolyogva kelt fel, mire a bíró véget vetett a küzdelemnek.

“Nagy, de nem igazán pontos ütéseket szedtem be, ráadásul többször is ott hagytam, bedobtam a fejemet, így repedt fel a homlokom. Éreztem, hogy csöpög a sebből a vér, de nem különösebben izgatott a dolog. Masoe a menetek elején nagyon jött, szinte leguggoltam, hogy minél több luftot üssön.”

“Hallottam, ahogy Erdei Zsolt a ring mellől időnként tanácsokat kiabál, nagyon jólesett a segítsége” – nyilatkozta Balzsay az RTL Klub tévécsatornának.

Masoe a földön – vége a küzdelemnek (MTI/EPA)

Balzsay a tervek szerint legközelebb augusztusban, Budapesten lép szorítóba.

Froch is kiütéssel nyert

A brit Carl Froch megtartotta a WBC-nél (Boksz Világtanács) őrzött nagyközépsúlyú világbajnoki címét, miután tetemes ponthátrányból fordítva, 14 másodperccel a vége előtt kiütötte a középsúly korábbi amerikai világbajnokát, Jermain Taylort az egyesült államokbeli összecsapáson.


Nagyközépsúlyú címmérkőzés, Krefeld:
Balzsay Károly-Masoe (új-zélandi) – TKO. a 11. menetben

Címkék: küzdősport