Három érem az Eb nyitónapján

Remekül rajtolt a magyar válogatott a Tbilisziben zajló cselgáncs Európa-bajnokságon: a pénteki versenynapon Ungvári Miklós (66 kg) arany-, Csernoviczki Éva (48) ezüst-, Karakas Hedvig (57) pedig bronzérmet nyert.

Ungvári bolgár, szerb, lett, orosz és lengyel rivális legyőzésével lett – a 2002-es maribori diadalát követően másodszor – Európa legjobbja. Az MTK-Erzsébetváros 28 éves dzsúdósa 2005-ben, Rotterdamban és tavaly, Lisszabonban második volt az Eb-n.

A tatabányai Csernoviczkinak erőnyerőként egyetlen – egy német versenyző elleni – siker elég volt az elődöntőbe kerüléshez. Ott olimpiai aranyérmes, többszörös Eb-győztes román riválisnál bizonyult jobbnak, a fináléban viszont kikapott egy olimpiai és kétszeres vb-ezüstérmes francia cselgáncsozótól.

A miskolci Karakas török és észt dzsúdós elleni sikerrel kezdett, majd vereséget szenvedett egy görög versenyzőtől, aztán a vigaszágon kétszer győzött, előbb egy német, majd egy holland ellenfélnél bizonyult jobbnak.

A pénteken érdekelt negyedik magyar, Burján László (60) kg helyezetlenül zárt. Szombaton a férfiak 73 (Ungvári Attila, Ceglédi VSE), 81 kg (ifj. Nagysolymosi Sándor, Kecskeméti JC), illetve a nők 63 (Gáspár Eszter, Miskolci VSC) és 70 kg-os (Mészáros Anett, TFSE-Honvéd-Kipszer) súlycsoportjának küzdelmeit rendezik.

A nyitónap érmesei.

Címkék: küzdősport