Ma kezdődik a könyvfesztivál

Mintegy ötvenezer kötettel várja mától az érdeklődőket Magyarország legnagyobb könyves seregszemléje, a XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amelynek díszvendége az idén Románia, illetve a Booker-díjas orosz írónő, Ljudmila Ulickaja.

A Millenáris Park szinte egész területét elfoglaló rendezvény több mint 1500 négyzetméteren, a tavalyinál több helyszínnel, hosszabb nyitva tartással vasárnapig várja a könyvbarátokat. Négy nap alatt több mint 500 programon vehetnek részt a látogatók.

A Fogadóban a gyermekkönyvkiadók kapnak helyet, és itt lesznek a legújabb tankönyvek, valamint a hazai képregény-kínálatot bemutató Képregénysziget is. A Jövő Háza csarnokában és galériáján a hazai cégek mellett húsz ország kiállítói lesznek; itt állít standot az idei díszvendég Románia. Ljudmila Ulickaja a könyvfesztivál alatt három alkalommal dedikálja műveit. Az író április 23-án veszi át a Budapest Nagydíjat. Kilencedik alkalommal kerül sor az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljára, amelyre ezúttal 18 uniós ország küldi el fiatal tehetségeit; Magyarországot Vincze Ferenc képviseli.

A könyvfesztiválra számos kiadó időzítette újdonságait, a rendezvényre több mint 100 új kötet jelenik meg.

Címkék: kultúra