Készülnek az új Bugatti-modellek

Négy pilótájának állít emléket egy-egy új modelljével a Bugatti.

A múlt hónapban a Genfi Autószalonon a Bugatti bemutatta a Veyron 16.4 Bleu Centenaire-t. A modell a márka fennállásnak 100. születésnapjára készült. A Bugatti vezetője, Franz-Josef Paefgen akkor elárulta, hogy az idei centenáriumi évben még további meglepetésre számíthatnak a márka rajongói.

Ha hihetünk a Motorpassion információinak a meglepetés négy különleges modell képében érkezik, melyeket a holnap kezdődő Concorso d’Eleganza Villa d’Este kiállításon tárnak a nagyközönség elé.

Ezek az autók egy-egy versenyzőnek állítanak emléket, akik a gyártó autóját használták még a II. Világháború előtt. Így készül egy autó Jean-Pierre Wimille (Franciaország, 1908-1949), Achille Varzi (Olaszország, 1904-1948), Malcolm Campbell (Anglia, 1885-1949) és Hermann Zu Leiningen (Németország, 1901-1971) nevével.

Képek az új modellekről (vezess.hu)

Ahogy számos a közelmúltban bemutatott Veyron különlegesség, műszakilag ezek a modellek is ugyanazt nyújtják. Tehát a 16 hengeres, 4 turbós motor 1001 lóerős, amivel a sportkocsi 407 km/órás végsebességre képes.

Ugyanakkor a jubileumi járművek megjelenésükben eltérnek a korábbiaktól. Miközben az autók egyedi, az inspirációt adó versenyautók színében pompáznak az ajtókat illetve az első sárvédőket fényezetlenül hagyják rajtuk és ezeket az alumínium elemeket magasfényűre polírozzák. Természetesen az utastér is módosul kissé, a részletek a kiállításon derülnek

Címkék: autó