Steffi Graf visszatér Wimbledonba

A tavalyihoz képest 6,2 százalékkal, 12,55 millió fontra nőtt az idei wimbledoni nyílt teniszbajnokság összdíjazása, a férfi és női bajnokok közel 300 millió forintnak megfelelő összeggel gazdagodnak. Idén mutatkozik be az új centerpálya.

Két évig zajlott az angol nyílt teniszbajnokság központi pályájának a felújítása. A lelátókra az idei versenyen már 15 ezren férnek, de ami ennél is fontosabb, hogy behúzható tetőszerkezet került a stadion fölé.

„Óriási lépés ez az All England Club történetében, hiszen az idei versenyen már nem kell félbeszakítanunk a rossz látási viszonyok miatt egyetlen mérkőzést sem. Természetesen szeretnénk a szabad levegő alatt megrendezni a meccseket, de ha a körülmények nem engedik, akkor 8-10 perc alatt a helyére kerülhet a tető” – nyilatkozta Ian Ritchie, az All England Club igazgatója.

Az új tetőszerkezet (MTI/AP)

Hivatalosan május 17-én adják át az centerpályát Steffi Graf, Andre Agassi, Tim Henman és Kim Clijsters közreműködésével.

A szervezők keddi bejelentése szerint nemcsak emiatt lesz különleges a június 22-én rajtoló viadal az All England Club történetében. A tavalyihoz képest 6,2 százalékkal, 12,55 millió fontra nőtt az idei wimbledoni nyílt teniszbajnokság összdíjazása, az idei, a férfi és a női egyes győztesének járó összeget még ennél is nagyobb mértékben, 13,3 százalékkal emelték meg. A bajnokoknak immár 850-850 ezer font (286 millió forint) jár.

A játékosok 2008-ban összesen 11,8 millió fontért léptek pályára, s az egyest megnyerő spanyol Rafael Nadal, illetve az amerikai Venus Williams is 750-750 ezer fonttal lett gazdagabb.

Nézze meg belülről az új centerpályát!

Címkék: tenisz