Kedvenc pályáján javítana Talmácsi Gábor

A Japán Nagydíjjal folytatódik hétvégén a gyorsaságimotoros-világbajnokság. A magyar motoros az elmúlt két évben dobogóra állhatott egy kategóriával lejjebb, most is abban bízik, hogy sikerül néhány helyet előrelépnie a szezonnyító katari futamhoz képest.

Hosszú-hosszú évek óta nem volt rá példa, hogy tavasszal rendezzenek versenyt Japánban, de az idei naptár különleges ebből a szempontból. Katar után Japánba kell tehát repülnie az egész mezőnynek, és csak májusban kezdődik az európai menetelés.

Katarban a viharos időjárás miatt egy rövidített futammal kezdték az évet a 250 köbcentis kategória versenyzői, és most valószínűleg mind arra vágynak, hogy jó időben, korrekt körülmények között, gond nélkül meg lehessen rendezni a viadalt.

Talma elégedett a szezonkezdettel (Balatonring Team)

Talmácsi Gábor az elmúlt két szezonban a dobogón végzett Japánban, persze még egy kategóriával lejjebb, a 125 köbcentisek között. Tavaly harmadik, 2007-ben pedig második lett, nem is titkolja, hogy ez egyik kedvenc pályája. A Balatonring Team pilótája szeretné megismételni élete második 250-es versenyén is a korábbi évek jó teljesítményét.

Talma Katarban megnyerte az első szabadedzést, ezzel meglepte az egész mezőnyt, az időmérőn is az élmezőnnyel csatázott, végül a tízedik helyen zárta a nagydíjat. Abban bízik, hogy ennél még többre lesz képes Motegiben!

„Elég különös érzés ilyenkor Japánba repülni, két héttel a szezonkezdés után. Kis hiányérzetünk volt egyébként Katarban, mivel lerövidítették a versenyt. Már várom, hogy újra felülhessek a 250-es Apriliára! Összességében jó munkát végeztünk Katarban, és a balesetek, szerencsétlen versenyszituációk ellenére elért tízedik hellyel elégedett vagyok” – olvasható Talma nyilatkozata a csapata közleményében.

„Motegiben még jobban bele fogok szokni az új kategóriába, és ha úgy dolgozunk, ahogy két hete tettük, akkor ismét jó eredményt érhetek el. A csapat is és én is a maximumot akarjuk kihozni magunkból, ha ez sikerül, előrébb léphetek pár helyet.”

Címkék: autó-motor