Módosították Overdose rekordját – videó

A versenyszervező tájékoztatása szerint a magyar csodaló a vasárnapi futamon két másodperccel lassabb volt. Az új időeredmény 54.6 másodpercre, amivel még így is megjavította a Kincsem Park 1000 méteres pályarekordját a hétmillió forint összdíjazású OTP-Hungária Nagydíjon.

A 12. futama után is veretlen négyéves mén eredeti ideje 52.6 mp volt, ezt két másodperccel rosszabbra változtatták, azonban így is a kontinens egyik legjobb teljesítménye. A korábbi pályarekordot Overdose 58 mp-cel tartotta, amelyet élete első versenyén állított fel.

Overdose – hátán a világ legjobb zsokéjának tartott, belga születésű, de francia engedéllyel versenyző Christophe Soumillonnal – nyolc hosszal nyerte a program kilencedik futamát, amelyre becslések szerint több mint 25.000 érdeklődő volt kíváncsi. Ekkora tömeg Imperial 1963-as futása óta nem fordult meg a Kincsem Parkban.

“A nap egyetlen negatívuma, hogy az elavult fogadási rendszer összedőlt a túlterheltség hatására – mondta az MTI-nek Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint Imperial futásán sem voltak ennyien a Kincsem Parkban. – A 9. és 10. futamra megtett fogadásokat így névértéken váltották vissza. Ez nem először fordult elő, ezért szorgalmazom az országos hálózat kiépítését, s van lehetőség rá, hogy már idén megvalósulhat ez a terv.”

A magyar ló, amelynek becsült értéke ötmillió euró, május 4-én utazik Angliába, ahol júliusig négy verseny vár rá, s az ascoti versenyekre kell csúcsformába hozni.

a new york times is overdose-ról cikkez

A tengerentúli lap internetes kiadásának a címlapján szerepelt a magyar csodaló 12. futásáról írt beszámoló. A cikk szerzője szerint a válság sújtotta Magyarországnak ő lehet az új nemzeti hőse.

A cikkben megszólal Overdose tulajdonosa, aki elmondta a lap munkatársának, hogy már 6,5 millió eurót is kínáltak a 3500 euróért megvásárolt lóért. “Nem azért vettem, hogy meggazdagodjam, az ember nem adja el az álmait” – nyilatkozta Mikóczy Zoltán. A teljes cikket itt olvashatja.

Címkék: Sportmix