Czink elbukott a negyeddöntőben

Czink Melindának nem jött össze az újabb bravúr: a 26 esztendős magyar játékos két játszmában vereséget szenvedett a francia Marion Bartolitól az egymillió dollár összdíjazású charlestoni salakpályás női tenisztorna negyeddöntőjében.

A rangsorban 82. helyen álló Czink Melinda az orosz Nadja Petrova bravúros legyőzésével került a salakpályás torna negyeddöntőjébe, ott azonban nem bírt világranglista-13., Charlestonban hatodikként rangsorolt Marion Bartolival.

A francia játékos 6:4-re nyerte az első szettet, miután kétszer is elvette ellenfele adogatását, míg Czink két bréklehetőségéből csak egyet tudott kihasználni – a folytatásban viszont már esélye sem volt arra, hogy fogadóként nyerjen gémet…

Elmaradt az újabb Czink-bravúr… (MTI/EPA)

A második játszma egyoldalú volt. Czink meglehetősen gyengén adogatott (18 első szervájából csak hét pontot szerzett), és ezt Bartoli ki is használta, három brékkel, 1 óra 8 perc alatt – akárcsak a szezon elején, Brisbane-ben – lelépte a magyar riválisát.

Az elődöntőben a német Sabine Lisicki lesz Bartoli ellenfele, míg a másik ágon az elsőként rangsorolt orosz Jelena Gyementyijeva és a dán Caroline Wozniacki csap össze a döntőbe jutásért.

Negyeddöntő:
Czink-Bartoli (francia, 6.) 4:6, 1:6
Lisicki (német, 16.)-Vesznyina (orosz) 6:4, 6:0
Gyementyjeva (orosz)-Cibulkova (szlovák, 7.) 6:4, 1:0, feladta
Wozniacki (dán, 5.)-Razzano (francia, 13.) 6:2, 6:0

Címkék: tenisz