Djokovics elődöntős Monte Carlóban

A szerb Novak Djokovics már elődöntős, míg legfőbb riválisai közül ketten, a világleső Rafael Nadal és a brit Andy Murray a nyolcaddöntőt tudták le. A spanyol könnyedén nyert, a skót viszont megkínlódott az olasz Fabio Fogninivel.

Nadal az ecuadori Nicolas Lapenttit búcsúztatta. Tagja lett a legjobb nyolc mezőnyének a szabadkártyával indult horvát Ivan Ljubicic is, aki a szintén olasz Simone Bolelli ellen nyert, valamint az argentin David Nalbandianon felülkerekedő orosz Nyikolaj Davigyenko is.

A harmadik helyen kiemelt Djokovics három játszmában nyert a hetediken rangsorolt spanyol Fernando Verdasco ellen.

A két óra 18 perces találkozón a szerb remekül kezdett, ekkor az amúgy bombaformában lévő – honfitársát, David Ferrert például 6:2, 6:1-el búcsúztató – Verdasco fonákja még nem volt az igazi. A spanyol viszont lényegesen feljavult a második játszmára, korán elvette ellenfele adogatójátékát, s fórját megelőzve, egyenlített.

A harmadik szett eredményezte a legkiegyenlítettebb játékot. Egy ideig fej fej mellett haladt a két rivális, 3:2-nél viszont Djokovics értékesítette negyedik break-lehetőségét, s ezzel Verdasco megtört, az utolsó játékban gyakorlatilag nézte, ahogy a szerb megnyeri a mérkőzést.

ATP-torna, Monte Carlo
2,75 millió euró összdíjazás, salak

Negyeddöntő:
Djokovics (szerb, 3.)-Verdasco (spanyol, 7.) 6:2, 4:6, 6:3
Nyolcaddöntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Lapentti (ecuadori) 6:3, 6:0
Murray (brit, 4.)-Fognini (olasz) 7:6, 6:4
Davigyenko (orosz, 8.)-Nalbandian (argentin, 12.) 6:4, 5:7, 6:3
Ljubicic (horvát)-Bolelli (olasz) 7:5, 7:6
A negyeddöntő további párosítása:
Nadal-Ljubicic, Murray-Davigyenko, Beck (német)-Wawrinka (svájci, 13.)

Címkék: tenisz