Federer és Nadal is továbbjutott Monte-Carlóban

A világelső spanyol Rafael Nadal és a svájci Roger Federer is könnyű győzelmet aratott a Monte-Carlóban zajló salakpályás tenisztorna második fordulójában.

A sájci csillag – aki az előző három évben döntős volt a hercegségben, viszont tavaly október óta nem tudott tornát nyerni – az erőviszonyoknak megfelelően simán, két szettben verte a rangsorban 40. helyen álló olasz Andreas Seppit.

Federer mind a két játszmában egyszer-egyszer vette el riválisa adogatójátékát – és ez bőven elég volt a győzelemhez, mivel közben Seppi három bréklehetőségét biztos kézzel hárította.

„Boldog vagyok, hogy megnyertem idei első mérkőzésemet salakon. Kis idő persze még kell, mire teljesen megszokom ezt a borítást” – magyarázta a világranglistán második svájci játékos.

Nadal nyert, majd önkritikusan nyilatkozott (MTI/EPA)

Federerhez hasonlóan a világelső Rafael Nadal is két játszmában vette az első akadályt, 1 óra 26 perc alatt verte az argentin Juan Ignacio Chelát, de mégsem volt elégedett. Elismerte, feltétlenül javulnia kell ahhoz, hogy zsinórban ötödször is felülhessen a trónra Monte-Carlóban.

„Igencsak elrontottam egy-két gémet, és volt néhány meleg pillanatom. Mintha hullámvasúton ültem volna: voltam lent és fent. Elsősorban fejben kell javulnom, a legfontosabb, hogy végig megfelelően koncentráljak” – magyarázta Nadal.

Eredmények

Címkék: tenisz