Piquet saját csapatát bírálta

Nelsinho Piquet nyíltan kritizálja a Renault Fernando Alonsót favorizáló politikáját - a brazil szerint a csapatfőnökkel is nehéz kijönni.

A tavalyi gyenge bemutatkozás után a Forma-1-ben idén meglepetésre újabb esélyt kapó Nelsinho Piquet eddig ugyanolyan rosszul szerepelt. A nagy nevű brazil úgy érzi, hogy háttérbe szorították a Renault-nál: „Nehéz a helyzetem. Nagyon szeretném, ha a csapat egy kicsit velem is törődne” – nyilatkozta a spanyol Diario AS-nak.

Bár korábban másképpen gondolta, Piquet most abban látja a rossz teljesítménye okát, hogy Alonso jóval többet tesztelt nála a télen: „Fernando a lehető legtöbbet akart tesztelni, és a csapat is ezt akarta, mert úgy gondolták, hogy így gyorsabban halad majd a fejlesztés.”

Idén sem megy a fiatal brazilnak (MTI/EPA)

A csapatfőnök, Flavio Briatore sem maradt ki a szórásból: „Nincs mindig igaza, és elég durva tud lenni. Az ember igyekszik a rossz dolgokat figyelmen kívül hagyni, és csak a jóra figyelni.”

Piquet ezzel az interjúval biztosan nem segítette a saját ügyét, ahogy azzal sem, hogy a korábbi hírekkel ellentétben állítólag nem volt hajlandó rábólintani a csapatnál életbe léptetett fizetéscsökkentésre.

Ha Piquet-t az idény közben lecserélik, helyére a legesélyesebb jelölt a csapat tesztpilótája, Romain Grosjean lehet, de a szintén Renault-kötődésű brazil Lucas di Grassi és akár Bruno Senna neve is felmerülhet.

Címkék: autó-motor