Őrségváltás a tenisztrónon

Dinara Szafina váltja Serena Williamst a női teniszezők világranglistájának élén, miután az amerikai játékos a spanyolországi Marbellán már az első körben kiesett.

A 22 éves orosz játékos hivatalosan április 20-án ül a trónra, amikor a női profikat tömörítő WTA közzéteszi az új rangsort. Szafina előrelépését annak köszönheti, hogy Williams szerdán már a nyitókörben kiesett a Marbellán zajló salakpályás viadalon.

Az amerikai teniszcsillag hétfőn érkezett meg Spanyolországba, azok után, hogy szombaton nagyon simán, 6:3, 6:1-re kikapott a miami torna döntőjében a bombaformában teniszező fehérorosz Viktorija Azarenkától. Már akkor lábsérülés hátráltatta a fiatalabbik Williams-nővért, amit nem sikerült kihevernie.

Szafina (b) és Williams: néhány hete összefutottak, az eredményt könnyű megtippelni (MTI/EPA)

“Ez minden lány álma, aki valaha teniszezőnek állt, határtalanul boldog vagyok. Külön öröm a számomra, hogy bátyám, Marat is volt már világelső” – jelentette ki a tatár ősökkel rendelkező Szafina, aki tavaly négy versenyen diadalmaskodott (Montreal, Los Angeles, Berlin, Tokió).

A WTA pontszámolási részét az utóbbi időben számos kritika érte, és maga Szafina is úgy gondolja, hogy érdemes lenne újragondolni.

Serena az elmúlt 12 hónapban megnyerte a US Opent és az Australian Opent, Wimbledonban pedig csak a döntőben kapott ki. Az orosz játékosnak ezzel szemben még nincsen Grand Slam-győzelme: tavaly a Roland Garroson a szerb Ana Ivanovicstól, idén az Australian Openen pedig éppen Serenától kapott ki – kevesebb mint egy óra alatt – a fináléban.

Címkék: tenisz