Megújul a bécsi Sissi Múzeum

Folyamatos nyitva tartás mellett felújítják és átrendezik a Sissi Múzeumot a bécsi Hofburgban. Sőt a látogatók nagy örömére részben megújul a tárlat anyaga is.

Sissi magyar koronázóruhája (forrás: Compress)

Mivel a látogatók hada némileg megviselte az öt évvel ezelőtt megnyitott Sissi Múzeumot, most felújítják, és át is alakítják egy kicsit. A munkák folyamatos nyitva tartás mellett zajlanak, és várhatóan június közepén érnek véget. A felújítás és átalakítás költségei várhatóan körülbelül 450 ezer euróba (mintegy 135 millió forintba) kerülnek. A felújítás keretében újrarakták a padlókat és lefestették a falakat, kicserélték a vitrinek belső selyemborítását, valamint hő- és légnedvesség-érzékelőket építettek be. A korábbi világítást pedig energiatakarékos LED-technológiára cserélték.

A tárlaton nemcsak az időközben a gyűjteményhez vásárolt darabokat állítják ki, hanem például ruháknak az eredetivel a legapróbb részletekig megegyező reprodukcióját is. Így látható lesz Sissi magyar koronázóruhája is, amelyet történelmi dokumentumok alapján készítettek el.

A Sissi gyermekkorát bemutató teremben kap helyet az a hárfa, amelyet a királyné Bajorországból vitt magával Bécsbe, valamint egyik ruhácskájának az eredetivel megegyező másolata. A Sissi elleni merényletet feldolgozó terem attrakciója az a fekete kabát lesz, amellyel a merénylet után betakarták, hogy visszavigyék a Beau Rivage Hotelbe. Az átalakítás részeként máris láthatóak a királyné gyászékszerei, amelyeket Rudolf trónörökös tragikus halála után viselt.

Címkék: utazás