Április végére már kész a Cozma-film

Szíven szúrt ország munkacímmel forgat filmet a Cozma-gyilkosságról Kálomista Gábor producer. A filmet április végén mutatják be az új Veszprém Arénában, majd Budapesten is.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott volt kézilabdázóját Czapkó Antal, a szombathelyi színház művésze játssza. Marian Cozma kedvesének szerepében Oroszlán Szonja látható majd. A kézilabdás sporttársai, barátai közül Zarko Sesumot Csányi Sándor, Uros Vilovskit Pindroch Csaba alakítja, Ivan Pesics szerepét pedig Szabó Simon kapta. A bűntény elkövetőit a filmben nem nevesítik, a szerepeiket kaszkadőrök játsszák.

„A film első részének utolsó jeleneteit vesszük fel hétfőn hajnalig Tapolcán, az eddig elkészített 80 interjút már megvágtuk, az elkövetkező hetekben „összerakjuk” a 85-90 perces filmet, amelyet április végén mutatunk be az új Veszprém Arénában, majd Budapesten is” – mondta Kálomista Gábor. A második rész a bűnügyi tárgyalás menetéről és az ítéletről szól majd.

„Ez nem kifejezetten Cozma-emlékfilm lesz, a csapatnak 25 éve szurkolok, mindenki a barátom, s egy objektív filmet szeretnék készíteni „az esetről” – mondta a producer, aki az ügyről sokat beszélt nyomozókkal, tanúkkal, ügyészekkel, a gyanúsítottak védőivel is és még sok más emberrel. „Próbáljuk ‘kicsit körbejárni’ azt is, hogy ez megtörténhetett Magyarországon, milyen itt a közbiztonság, szóval „ez egy pillanatkép a mai magyar állapotokról” – mondta a producer.

Címkék: kultúra