Nadal szenvedett, elődöntős Azarenka

A nyolcaddöntőben Szávay Ágnest búcsúztató Viktorija Azarenka bejutott a legjobb négy közé Miamiban. A férfiaknál az első négy kiemelt negyeddöntős: Nadal a vártnál nehezebben, Federer, Djokovics és Murray könnyedén.

Két negyeddöntőt már lejátszottak Miamiban a 9 millió dollár összdíjazású, keménypályás tenisztorna női versenyében. A fehérorosz Azarenka biztosította be elsőként a helyét a négy között, miután két nagyon sima játszmában legyőzte az ausztrál Samantha Stosurt. Azarenka a negyeddöntőből három játszmában továbblépő orosz Szvetlana Kuznyecovával játszik majd a fináléba kerülésért.

A férfiaknál ott van a nyolc között a világelső Rafael Nadal és a másodikként rangsorolt svájci Roger Federer is, de míg utóbbi két könnyed szettben búcsúztatta az amerikai Taylor Dentet, addig előbbinek igencsak meg kellett izzadnia a szintén svájci Stanislas Wawrinka ellen. A szakértők által a torna eddigi legjobb meccsének kikiáltott, 2 óra 43 percig tartó csatában Nadal csak két rövidítésben tudta kiharcolni a győzelmet.

Wawrinka nehezen adta meg magát (MTI/EPA)

Novak Djokovicsnak és Andy Murraynek sem okozott problémát az aktuális ellenfele legyőzése. A szerb játékos a cseh Berdychet verte két játszmában, Murray pedig Troickit oktatta: ellenfelének mindössze egy gémet engedélyezett az egyoldalú összecsapáson.

Miami
Férfiak, nyolcaddöntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Wawrinka (svájci, 16.) 7:6, 7:6
Federer (svájci, 2.)-Dent (amerikai) 6:3, 6:2
Djokovic (szerb, 3.)-Berdych (cseh, 21.) 6:3, 6:2
Murray (brit, 4.)-Troicki (szerb) 6:1, 6:0
Roddick (amerikai, 5.)-Monfils (francia, 9.) 7:6, 6:4
Del Potro (argentin, 6.)-Ferrer (spanyol, 11.) 6:3, 6:2
Tsonga (francia, 10.)-Simon (francia, 7.) 6:7, 6:3, 6:2
Verdasco (spanyol, 8.)-Stepanek (cseh, 18.) 6:2, 6:2

A negyeddöntőben: Nadal-Del Potro, Federer-Roddick, Djokovic-Tsonga, Verdasco-Murray

Nők, negyeddöntő:
Kuznyecova (orosz, 8.)-Wozniacki (dán, 13.) 6:4, 6:7, 6:1
Azarenka (fehérorosz, 11.)-Stosur (ausztrál) 6:1, 6:0

Címkék: tenisz