Vége Raúl válogatott karrierjének?

Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitány kihirdette a jövő szombati, törökök elleni keretét - a jelek szerint a szakvezető sem számol a madridi Raúllal.

A spanyol média korábban úgy vélte, a Luis Aragones által látványosan mellőzött Real-sztár kap majd egy esélyt a madridiakat korábban felkészítő mestertől, ám hiába sulykolta a sajtó, a szakember annak ellenére az Eb-győztes Güizát jelölte, hogy utóbbi ingadozó formát mutatott a török Fenerbahce együttesénél. A Marca egyenesen igazságtalannak titulálta a szövetségi kapitány döntését.

Spanyol szakértők szerint Raúl számára innen már nincs visszaút, a 102 válogatott találkozón 44 gólt szerző madridi alighanem lemondhat a válogatottságról.

„Mindig is voltak kétségeim Raúl behívásával kapcsolatban. Güiza viszont annak ellenére, hogy sérülései hátráltatták, meggyőzött a játékával, s ne felejtsük, legutóbb Belgium ellen ő készítette elő Villa két találatát” – indokolta döntését az AS-nak Del Bosque.

Raúl két és fél éve játszott utoljára a válogatottban (dpa)

A csatáron kívül több meglepetést is szolgáltatott Del Bosque kerete: az eltiltott Puyol helyett Gerard Piqué kaphat lehetőséget, míg a Villarreal kapusa, Diego Lopez remek formájának köszönhetően kiszorította Anders Palopot. A középpályán Sergio Busquets és Santi Cazorla ragadhatja meg a lehetőséget.

Az Európa-bajnok március 28-án Madridban mérkőzik a törökökkel, április első napján Isztambulban rendezik a „visszavágót”.

Az ötödik csoportot a 12 pontos ibériaiak vezetik, mögöttük a nyolc egységet gyűjtő törökök, a hétpontos belgák és hattal a bosnyákok következnek.

A spanyol keret

Kapusok: Casillas, Reina, Diego Lopez
Védők: Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marchena, Juanito, Capdevila, Pique
Középpályások: Iniesta, Silva, Xavi, Xabi Alonso, Riera, Senna, Cazorla, Busquets.
Csatárok: Torres, Villa, Llorente, Güiza.

Címkék: foci