FA-kupa: négy között a Chelsea és a MU

A Chelsea kétgólos győzelmet aratott a másodosztályú bajnokságban 13. helyen álló Coventry otthonában, ezzel bejutott az angol FA-kupa elődöntőjébe, akárcsak a Manchester United, amely 4-0-ra verte Gera Zoltán csapatát, a Fulhamet.

A Chelsea ötödik mérkőzését is megnyerte az edzőváltás után, és Didier Drogba is folytatta jó sorozatát, már a harmadik gólját szerezte az új tréner, a holland Guus Hiddink kinevezése óta.

Az elefántcsontparti támadó a 15. percben szerezte meg a vezetést a Chelsea-nek a Coventry City elleni FA-kupa-negyeddöntőben: kiválóan használta ki a testi erejét Scott Dann-nal szemben, majd 15 méterről a bal felsőbe bombázott.

Drogbának és a Chelsea-nek is jól megy mostanság (MTI/EPA)

A másodosztályú csapat nem adta fel, lelkesen harcolt, de képtelen volt feltörni a Chelsea védelmét. Hiddink alakulata végig kézben tartotta a mérkőzést, és a 72. percben egy
gyors ellentámadás végén be is biztosította a győzelmét.

Az Intertől érkezett Ricardo Quaresma lódult meg a jobb oldalon, majd kiválóan kanyarított az előretörő Alex elé, a brazil védő pedig csatárokat meghazudtoló módon fejezte be az akciót.

A Chelsea teljesen megérdemelt, 2-0-ás győzelemmel jutott be a legjobb négy közé, és hogy a londoniak öröme teljes legyen: a második félidőben Michael Essien is pályára lépett, a ghánai középpályás több mint hat hónapos kihagyás után tért vissza.

Manchester United: sima ügy

A Manchester United követte a Chelsea-t a FA-kupa elődöntőjébe, miután könnyedén, négy góllal nyert a Fulham vendégeként. Carlos Tevez 35 perc alatt kétszer is beköszönt, előbb közelről fejelt a hálóba, majd távolról, mintegy 25 méterről ragasztott hatalmas gólt a hazaiak kapujának bal felső sarokba.

Andrew Johnson helyzetét leszámítva a hazaiak alig jelentettek veszélyt a MU kapujára, a második félidőben aztán újabb két gólt kaptak. Wayne Rooney a 16-os baloldali csücskéről tekert a kapu bal oldalába, hajrában pedig Pak Dzsiszung – szintén pazarul eltalált – lövése után kötött ki a labda a hálóban.

A negyedik manchesteri gólt megelőzően a 68. percben becserélt Gera Zoltán nagyot hibázott – eladta a labdát.

Fülöpék ikszeltek

Fülöp Márton csapata, a Sunderland – köszönhetően a magyar kapus védéseinek – a 89. percig vezetett a Tottenham elleni bajnokin, ám a végén Robbie Keane csak túljárt az eszén, így 1-1-gyel végződött a találkozó.

Priskin Tamással felálló Watford 3-2-re nyert a házigazda Charlton ellen a másodosztályú bajnokságban, ráadásul a vendégek győztes gólját éppen a magyar támadó szerezte.

FA-kupa, negyeddöntő:
Coventry (II. osztályú)-Chelsea 0-2 (0-1)
Gól: Drogba (15.), Alex (72.)

Fulham–Manchester United 0–4 (0-2)
Gól: Tevez (20., 35.), Rooney (50.), Pak (81.)

Premier League, a 27. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Sunderland-Tottenham Hotspur 1-1 (1-0)
Gól: Richardson (3.), illetve Keane (89.)

Címkék: foci