Szávay párosban már elbukott

Mind a két magyar, Arn Gréta és Szávay Ágnes is nyert a 220 ezer dollár összdíjazású acapulcói salakpályás tenisztorna első fordulójában, ugyanakkor Szávay öröme nem lehet teljes, miután párosban már nem jutott tovább.

A világranglista 28. helyén álló Szávay Ágnes a selejtező utolsó fordulójában kikapott Arn Grétától, de szerencsés vesztesként szintén továbbjutott, és élt is a felkínált lehetőséggel: az első fordulóban két szoros szettben, 1 óra 55 perc alatt legyőzte a rangsorban 739., mindössze 15 éves fehérorosz Anna Orlikot.

Szávay az idén WTA-tornán először győzött főtáblás mérkőzésen (az ausztrál nyílt teniszbajnokság mellett a hobarti versenyen, Párizsban és Dubajban is az első fordulóban búcsúzott…), ám öröme korántsem lehet teljes, miután Vladimira Uhlirova oldalán párosban kiesett Acapulcóban.

Szávay Ágnes párosban nem járt sikerrel (EPA)

A másodikként kiemelt magyar-cseh duó a szabadkártyás
Erika Clake, Daniela Munoz Gallegos mexikói párossal szemben maradt alul úgy, hogy az első szettet nullára nyerte meg…
A romániai Szatmári Ágnes társával, a szlovén Andreja Klepaccsal szintén elbukott a párosok első fordulójában.

Az egyesben érdekelt másik magyar, a világranglista 160. helyén tanyázó Arn Gréta Szávayhoz hasonlóan beverekedte magát a nyolcaddöntőbe, miután 1 óra 14 perc alatt, 6:2, 6:3-ra legyőzte a Temesváron született Gallovits Edinát (63.).

Az egykor német színekben versenyző Arn az első és a második játszmában is háromszor vette el a vetélytársa szervajátékát, miközben csak egy-egy gémet engedett ki kezéből adogatóként.

Arn az első helyen kiemelt amerikai Venus Williamsszel, míg Szávay az olasz Roberta Vincivel csap össze a negyeddöntőbe kerülésért, magyar idő szerint csütörtök hajnalban.

Acapulco, női torna, 1. forduló:
Arn-Gallovits (romániai) 6:2, 6:3
Szávay-Orlik (fehérorosz) 7:5, 7:5

Páros 1. forduló (a negyeddöntőbe jutásért):
Clarke/Gallegos-Szávay/Uhlirova 0:6, 6:4, 10-7

Címkék: tenisz