Amatőr hibát vétett a Real Madrid

A spanyol bajnoki címvédő 40 millió euróért erősített a 2009-es évre, ám úgy tűnik nem elég körültekintően. Klaas-Jan Huntelaar és Lassana Diarra közül csak az egyik játszhat a Bajnokok Ligájában, már pedig a két új szerzemény ezért érkezett Madridba.

Predrag Mijatovics fejét követelik a Real Madrid szurkolói. A királyi gárda sportigazgatóját hibáztatják a drukkerek egy fatális tévedésért, és azonnali lemondását követelik.

A madridi egyesület vezetői azért igazolták le Klaas-Jan Huntelaart (Ajax Amsterdam, 20 millió euró) és Lassana Diarrát (FC Portsmouth, 20 millió euró), hogy a két játékos a Bajnokok Ligájában segítségére legyen a sérülésektől tizedelt csapatnak. A két szerzemény közül azonban csak az egyik játszhat a nemzetközi kupában, amit a jelek szerint elnéztek Mijatovicsék.

Mijatovic (b) és az új tréner, Juande Ramos (MTI/EPA)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályzata szerint egy csapat csak egy olyan játékossal egészítheti ki a BL-keretét, aki az adott idényben már egy másik klubbal szerepelt az európai kupasorozatban. Huntelaar és Diarra is pályára lépett már az UEFA-kupában, így közülük csak az egyikük játszhat a BL-nyolcaddöntőjében.

A Real vezetői a Marcában megjelent cikk kapcsán siettek leszögezni, hogy ismerik a szabályokat. „Természetesen tisztában voltunk azzal, hogy a két új igazolás közül, csak az egyik játékost jelölhetjük a Bajnokok Ligájába” – áll a klub hivatalos közleményében. Ennek elletmond az elnök néhány nappal korábban tett nyilatkozata, amelyben leszögezte, hogy olyan fiatal játékosokat akarnak igazolni, akik a BL-ben is játszhatnak.

Címkék: foci