A Ferrarinak jár a kivételezés!

A Toyota csapat vezetője szerint Bernie Ecclestone megosztó stratégiája nem fog működni, továbbra is közös állásponton vannak a csapatok a pénzek elosztásának tekintetében.

A csapatok közös szervezete, a FOTA vezetője, Luca di Montezemolo, aki egyben a Ferrari elnöke a múlt héten keményen támadta Bernie Ecclestone-t, a Forma-1 nem tisztázott pénzviszonyai miatt. A Ferrari-vezér szerint a csapatok túl kis részesedést kapnak a sport bevételeiből.

Nem kellett sokat várni, a jó öreg Bernie visszavágott, az oszd meg és uralkodj! elve alapján bemószerolta a Ferrarit, amiért az olasz csapat több pénzt kap bármelyik riválisánál.

Nem jött be a számítása (MTI/EPA)

A FOTA másik vezéralakja, a Toyota-főnök John Howett azonban egy friss nyilatkozatában világossá tette, hogy ez a húzás most nem jött be, és a csapatok ezután is egységesen kiállnak a pénzek elosztásának felülvizsgálatával kapcsolatban. A Forma-1-ben a kezdetektől jelen lévő Ferrari kiemelt helyzetét is elfogadják. “Megpróbálhatja megosztani a FOTA-t, de kijelentései nem okoztak meglepetést. Mindenki tisztában van a Ferrari történelmi jelentőségével” – mondta Howett a The Timesnak.

“Úgy tudom, hogy a Bajnokok Ligája bevételeinek 96-97 százalékát is elosztják a csapatok között, míg mi csak az adózás előtti nyereség 50 százalékát kapjuk. Ezt mindenki újra akarja tárgyalni” – erősítette meg a csapatok álláspontját a toyotás.

Címkék: autó-motor