Maicon-szóló Toszkánában

A címvédő Internazionale Maicon két góljával nyert Sienában, a Serie A 17. fordulójában. A Lazio újfent Rocchi góljának köszönhetően nyert - s ezzel már hatodik.

A megszakítás nélkül nyolcadik bajnoki győzelmére hajtó Inter soraiba sérülését követően visszatért az eltiltott Sztankovicsot helyettesítő Jimenez, a középpályás Ibrahimovic és Balotelli mögött kapott lehetőséget. A 4-3-1-2-es formáción Mourinho azt követően sem változtatott, hogy az 54. percben a chileit Figo váltotta.

Bár a hazaiak hagyták ki az első helyzeteket, az addig döcögősen futballozó Inter szerzett vezetést a 34. percben.

Balotelli szöglete után Maicon talált a kapuba. A fekete-kékek játéka alaposan feljavult a gól után, Ibrahimovic kétszer is növelhette volna a fórt, ám mégis a bátran rohamozó Siena talált be: Del Grosso baloldali beadása után a Maxwellt megelőző Kharja tíz perccel később kiharcolta az egyenlítést.

Maicon ismét csapata legjobbja volt (Ansa)

Szünet után ismét az Inter volt a kezdeményezőbb, viszont Ibrahimovic és a két ziccert is rontó Muntari is hibázott, míg a 60. percben a svéd lövése a lécről pattant fölé. A lankadó bajnok hibáit kihasználó Siena a vezetést is megszerezhette volna – Cordoba az utolsó pillanatban mentett Vergassola elől – a hajrában mégis hátrányba került.

A 84. percben lesgyanús helyzetből induló Maxwell passza után Maicon emelt át a hazai kapuson – s bár Ghezzal lövésénél ismét szükség volt Cordoba bevetődésére, az Inter minimum hatpontos előnnyel vonulhat majd pihenőre.

Rómában a Lazio megszakította öt nyeretlen találkozót számláló sorozatát – a fővárosi csapat Rocchi góljával legyőzte a nem sokkal később tíz emberre fogyatkozó Palermót.

serie a, 17. forduló

Siena-Internazionale 1-2 (1-1)
Gól: Kharja (44.) illetve Maicon (34., 84.)
Siena: Curci – Zuniga (Calaió, 89.), Brandao, Portanova, Del Grosso – Vergassola, Codrea, Galloppa – Kharja – Ghezzal, Frick (Maccarone, 75.).
Inter: Julio Cesar – Maicon, Cordoba, Samuel, Maxwell – Zanetti, Cambiasso, Muntari (Quaresma, 72.) – Jimenez (Figo, 54.) – Ibrahimovic, Balotelli (Crespo, 54.).

Lazio-Palermo 1-0 (0-0)
Gól: Rocchi (66.)
Kiállítva: Balzaretti (73., Palermo)

Az élcsoport:
1. Inter 42 pont, 2. Juventus 33 (16 mérkőzés), 3. Napoli 30 (25-15, 16), 4. Milan 30 (23-17, 16), 5. Fiorentina 29 (16), 6. Lazio 27.

Címkék: foci