Csillagászati összeg David Villáért

A Valencia Európa-bajnok támadójáért a Manchester City vezetői 43 millió eurót ajánlottak, de a spanyol klub jelezte, hogy ennek az összegnek csak a háromszorosáért válnának meg a játékostól.

A Manchester City együtteséhez szeptemberben új tulajdonos érkezett. Az egyesült arab emírségekbeli cégcsoport képviselői már az érkezésükkor jelezték, hogy komoly terveik vannak: „A célunk nagyon egyszerű, ez nem más, mint hogy a Premier League legnagyobb együttese legyen a Manchester Cityből. Kezdésként szeretnénk, ha a mostani szezont az első négyben zárná a csapat. A célunk elérése érdekében a jövőben szeretnénk a világ legjobb játékosait leigazolni.”

Jelenleg a csapat messze elmarad a várakozásoktól, nemhogy az első négybe, de az első tízbe sem férnek bele Mark Hughes legényei. Borítékolható tehát, hogy a dúsgazdag tulajdonos már a januári átigazolási időszakban szeretné minél jobban megerősíteni a jelenlegi keretet.

Januárban még marad az Eb-gólkirály (MTI/EPA)

Hughes állítólag elsőként David Villát, a csődveszélyben lévő Valencia spanyol támadóját szerette volna Manchesterbe csábítani. Az angol egyesület képviselői többször találkoztak a spanyolokkal, megegyezés azonban nem született.

Az Európa-bajnokság gólkirályáért 43 millió eurót ajánlott a City, ám a Valencia képviselői közölték, hogy a támadót csak abban az esetben engedik el, ha ennek az összegnek legalább a háromszorosát kapják. A spanyolok 127 milliót kérnek a 27 éves gólzsákért, aki az idei 15 bajnokiján 12 gólt szerzett.

Villát a szerződése mellesleg 2014-igh köti a Valenciához, ugyanakkor valószínű, hogy addig biztosan nem marad, hiszen spanyol lapértesülések szerint szívesen eligazolna.

Címkék: foci